Versfabriek in de finale!

Erg leuk om te horen; Karla Mulder van Eetbaar Nijmegen bracht deze mannen bij elkaar en dacht een beetje mee; en nu zijn ze er klaar voor!
Een heel mooi systeem waarbij niets aan etenswaren verloren gaat en oesterzwammen en groentes geteeld worden, met ook nog een sociaal verhaal erbij. Lees meer op:  http://www.versfabriek.nl/versfabriek.html
Een indruk (plaatje is interactief op de website)

versfabriek


IGNITE Award finalisten bekend

Zes startende social entrepreneurs gaan door naar finale

Nijmegen, 20 augustus – Bijna zeventig startende social entrepreneurs schreven zich in voor de eerste editie van de IGNITE Award. Een prijs die social startups uitdaagt met hun onderneming échte maatschappelijke impact te creëren in de regio Arnhem Nijmegen. Uit alle inzendingen zijn de zes meest veelbelovende finalisten geselecteerd. Zij starten de komende weken een intensief begeleidingstraject. Ook krijgen zij de kans om op 1 oktober hun bedrijf te pitchen voor een vakjury en publiek van impact investeerders en beleidsmakers. De finalisten maken die dag kans op de hoofdprijs van €100.000,- of de tweede prijs van €50.000,-. De vakjury onder leiding van Willemijn Verloop kiest de twee winnaars.

“Het aantal inzendingen heeft onze verwachtingen overtroffen”, aldus Leoni Delsink projectcoördinator van de IGNITE Award. “We zijn erg tevreden met dit resultaat. Het laat namelijk zien dat hier in de regio veel ambitie is om als sociaal ondernemer aan de slag te gaan en een verschil te maken. Prachtig om te zien wat er in de regio gebeurt en welke kwaliteit er aanwezig is.” Na het sluiten van de inschrijfperiode zijn alle inzendingen zorgvuldig beoordeeld op maatschappelijk sociale impact die het bedrijf kan hebben, het ondernemerschap achter het plan, de financiële haalbaarheid en de mogelijkheid om in de toekomst op te schalen.

Finalisten
Uit alle inzendingen zijn zes bijzondere finalisten naar voren gekomen. Zij nemen de komende weken deel aan een intensief trainingsprogramma. Waarin zij door coaches en trainers worden begeleid om verder te professionaliseren. Onder de finalisten zijn drie ondernemingen uit Arnhem:

  • Mevrouw Spijker een klussendienst van, voor en door vrouwelijke klussers;
  • De Pizza & Priklimo die jongeren leert over gezonde voeding;
  • Dukskoen een sociaal duurzame schoenenfabrikant.

Zij nemen het op tegen drie ondernemingen met als vestigingsplaats Nijmegen:

  • De Versfabriek koppelt afvalreductie aan sociale voedselproductie;
  • Hostel Hoteldebotel een sociaal alternatief om betaalbaar te verblijven;
  • Stadsboom maakt van oude stadsbomen bijzondere meubels met een sociaal verhaal.

 

Jury
Op donderdag 1 oktober pitchen de finalisten hun onderneming voor de jury, die dan bepaalt wie de twee winnaars worden van de dit jaar ingestelde IGNITE Award. Het jurypanel bestaat uit Willemijn Verloop, medeoprichter van Social Enterprise NL en het investeringsfonds Social Impact Ventures. Impact investeerders en ervaren ondernemers Bart Hartman en Edward van der Marel. Edith Kroese eigenaar van impact advies bureau Avance en Egbert Reijnen, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van het dr. Leo Kannerhuis.