Vervolg: een open hekwerk waar eerst een dichte haag stond

Een verslagje van een metamorfose van een tussenhaag, in goed overleg met mijn buurvrouw.

Op 17 april werd de bestaande haag met flink uitgedijde coniferen, laurier, cotoneaster en veel sering verwijderd. 11 dagen eerder dan gepland. Zie het verslag hiervan.

Onze bestelling van betongaas en palen kwam op tijd binnen, maar tuinman Tim Timmermans kon pas op 15 mei. Achteraf misschien wel handig, we zagen nu goed welke wortels toch weer waren gaan uitlopen. Tim plaatste het hek en wij verwijderden de wortels en plantten nieuwe planten en verplaatsten bestaande planten. De klus werd geklaard in 3 mandagen, dwz op vrijdag werkten ze met zijn 2en, op zaterdag was Tim alleen en assisteerden mijn buurvrouw en ik een beetje.

De dagen erna verplaatste ik de Akebia Quinata en een stekje van het zusje ervan: “Silver Bells”, zodat deze nu strak tegen het hek staan. In zachte winters zijn ze wintergroen. Maar ze zijn ook invasief, ik kijk het nog even aan. In ieder geval moet ik hem goed snoeien!
Ook maakte ik de takken van de pruimeboom vast aan het hek. En plantte diverse jonge, zelf opgekweekte plantjes zoals zonnebloemen, kousenband, klimcourgette, kleinbladige klimop bij het schapenhek. Mijn frambozen mogen nu ook naar de buurvrouw toe uitgroeien. Dat gaat vanzelf.

Tips:

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.