Voor wie meer over voedselbossen wil weten, is er deze website: https://www.voedselbosbouwnl.nl/, van de Stichting Voedselbosbouw Nederland. 

Stichting Voedselbosbouw Nederland (VBNL) is in juni 2016 opgericht door Wouter van EckMarc BuiterBart LensinkFransjan de Waard en Evelyn Derksen. Wij houden ons bezig met ontwikkeling en exploitatie van nieuwe en bestaande voedselbossen in Nederland. Dit ter bevordering van een duurzame voorziening in behoeften aan lekker en gezond voedsel uit de streek, vitale natuur, aantrekkelijk landschap, en nog veel meer.

Om dit te realiseren initiëren en ondersteunen wij voedselbosprojecten in Nederland, ontwikkelen en delen we kennis met betrekking tot voedselbossen en permacultuur. De ontwikkeling van een groot voedselbos in Almere Oosterwold, in het kader van het programma Nieuwe Natuur van de provincie Flevoland, vormde de directe aanleiding voor de oprichting van de stichting VBNL. Deze website is ons ‘podium’ voor uitwisseling van kennis en informatie over voedselbossen.

Op de site vind je meer Nederlandse voedselbossen en kan je ook je eigen voedselbos aanmelden en je abonneren op de nieuwsbrief. Of houd de agenda in de gaten.

In Park Lingezegen zijn, sinds 2016,  3 voedselbossen aangelegd. Sinds april dit jaar komt er een 4e voedselbos bij, van 13,5 ha.  Ze liggen allemaal bij elkaar in de buurt bij Landerij de Park.

Dit zijn ze:

Ik was gisteren voor het eerst in Ecovredegaard, dat vrij toegankelijk is, net als de andere vermoed ik.
Het was niet goed aangegeven en ik nam de omweg, en kwam zo langs de Cidergaard en de golfbaan. Ook leuk, maar alleen lopend te doen en het pad was wat blubberig.

De  kortste weg ontdekte ik op de terugweg: vanaf landerij De Park (met je rug ernaartoe)  linksaf. Kom je met de auto, dan kan je daar parkeren.
Loop of fiets dan naar het zuiden, richting Nijmegen. Net voorbij de sloot rechtsaf, een niet verharde weg op. Helemaal aan het eind zie je het hek.

Het is niet dichtbij, je bent wel 45 minuten aan het fietsen (15,5 km vanaf station Nijmegen). Maar, na een bakje kersen bij een kersenkraampje, is het goed te doen en je bent er wel even helemaal uit. Wat een mooie plek!

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.

Laatste berichten van Karla Mulder (toon alles)

Translate »
Share This