10 permablitz acties: 6 dit jaar

Ze komen er aan, de permablitz acties.  Doe mee!

Na een oproep in de Brug hebben zich gelijk heel veel mensen aangemeld. Zoveel dat we er een paar moesten teleurstellen omdat er in die wijk al een actie had plaatsgevonden of net al gepland was.

Jeannette Brinkhof en ik brengen iedere tuin een bezoek en zien en horen zo de wensen en geven uitgebreid advies.  Samen maken we een plan. Ik maak er een verslag van, waarin duidelijk staat wie wat doet en wat de werkzaamheden op de dag zelf zijn.  

We planden al een actiedag in op 11 mei, in Nijmegen Noord.

Bij een tuin in Hees gaan de eigenaren eerst zelf de bamboe verwijderen; we krijgen een seintje als hij leeg is en dan is dit het plan

Bezoekjes aan de andere tuinen volgen snel, alsook de verslagen en de actiedagen. Mensen zijn vaak verbaasd, en enthousiast, over wat er mogelijk is in een kleine stadstuin op het noorden. Daar hebben we er nu twee van bekeken

Doe mee aan een permablitz actiedag! Dat kan ook voor een halve dag. Leuk, gezellig, leerzaam en lekker buiten. Mocht je er tegenop zien om je eigen tuin aan te pakken, dit helpt je over je angst heen! Hier krijg je moed van. Vooral als je het verschil ziet  hoe een tuin in één dag van een gewone in een eetbare kan veranderen.