Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht


Bekijk onze privacyverklaring om te zien hoe we met je persoonsgegevens omgaan. (link opent in nieuw tabblad)

Eetbaar Nijmegen is voortgekomen uit de werkgroep Eetbare tuinen van Transition Town Nijmegen. Een paar namen hieruit: Karla Mulder, webdesigner en tuinierster, maakte de website eind 2011. Toon Ottenheijm en Romilda van de Wal hielden al vanaf 2010 permablitz-acties. Toon gaf  een workshop stekken; Romilda gaf kookworkshops. Tim Timmermans startte een cooperatief fruitparadijs in Weurt. Anderen waren op andere manieren betrokken en organiseerden excursies naar tuinen van anderen.
Leest u gerust meer over deze eetbare tuinengroep op https://transitiontownnijmegen.nl/wat-kun-je-doen/eetbare-tuinen/

In 2013 kwam versterking in de persoon van Johann Winterhager, die zich aanbood als stagiair. Samen met hem organiseerde Karla Mulder de publieksdag stadslandbouw in Nijmegen, in 2013. Daarna hielp Elly Janssen Karla Mulder met het organiseren van de publieksdag in 2014. Carin Hereijgers, Jeanine van Kollenburg, Myriam Teulings en Karla Mulder hielpen met het organiseren van deze dag in 2015. Daarna bleef dit team bij elkaar komen en het idee van Eetbaar Nijmegen warm te houden en verder vorm te geven. We doen dit door stukjes te schrijven voor de nieuwsbrief en activiteiten te organiseren. 

Zo langzamerhand zijn we een platform geworden, waar allerlei vragen en antwoorden samen komen.
Vaak via Facebook, maar ook via de website benaderen mensen ons. Studenten willen meer weten over stadslandbouw in Nijmegen, bewoners zijn op zoek naar een buurtmoestuin of volkstuin in hun buurt. We worden gevraagd mee te doen aan activiteiten en zoeken deze ook zelf op. Zoals bijvoorbeeld onze jaarlijkse deelname aan de Limos plantenmarkt en de publieksdagen stadslandbouw.

Translate »
Share This