Appel&Perendag

Appel&Perendag

Wanneer

22/09/2019    
14:00 - 17:00

Waar

Hoogstamboomgaard Ressen
Woerdsestraat 9, Ressen
Kaart wordt geladen...

“Appel&Perendag” in de biologische hoogstamboomgaard in Ressen

Kom op zondagmiddag 22 september met familie en vrienden naar de boomgaard in Ressen, waar de oogst in volle gang is. Help mee met het plukken van appels en peren en leer hoe je ziet dat het fruit rijp is en hoe je het goed kunt plukken. Er staan wel 40 verschillende rassen de deze oude boomgaard en elk ras heeft zijn bijzonderheden.

In een grote veldkeuken worden de appels en peren verwerkt tot heerlijke gerechten. Help mee met schillen, persen, drogen, bakken en koken en doe inspiratie op voor thuis. Op het terras in de boomgaard kun je genieten van hapjes en drankjes.

Dit jaar oogsten we voor de vijfentwintigste keer biologische appels en peren. We persen er sap van dat in de lokale horeca wordt geschonken. Ons motto is “elke slok redt natuur”. De hoogstamboomgaard is een paradijs voor uilen, vlinders en wilde bijen. Om deze natuurlijke rijkdom te benadrukken dopen wij ons sap tijdens de open dag om van “Fluvius” naar “ZOEM nijmegen”.

Kom dat zien en help ons mee om de natuur in deze mooie boomgaard in stand te houden. Zondag 22 september van 14 – 17 uur, Woerdsestraat 9 in Ressen. De toegang is gratis. TIP: Kom op de fiets!

Georganiseerd door Bellefleur Boomgaardbeheer en Fruitvrienden. www.zoemnijmegen.nl
http://bellefleurboomgaardbeheer.nl/index.php/hoogstamboomgaard-ressen