Excursie voedselbos Ecovredegaard

Wanneer

23/06/2018    
14:00 - 15:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

EcoVredeGaard
De Park 10, Elst
Kaart wordt geladen...

De Ecovredegaard is een voedselbos gecombineerd met traditionele boomgaard, een poel (met warmte gebied) en een project- en experimenteergebied. 

  • Het voedselbos zal bestaan uit verschillende eetbare planten, struiken en bomen. Deze zijn zo geplant dat ze optimaal gebruik maken van de zon, water en elkaars eigenschappen. 
  • De traditionele boomgaard versterkt het oorspronkelijke karakter van `De Park`(een kasteelgebied met boomgaarden).
  • De poel met warmtegebied zal een plaats zijn voor eetbare waterplanten en planten die gedijen in een warmte klimaat.
  • Het project- en experimenteergebied zal gebruikt worden als ruimte voor eigen initiatieven, wetenschappelijke- en educatieve activiteiten en startups. 

Ondersteuning in de zelfredzaamheid van mensen

De EcoVredeGaard is een plek in aanleg waar iedereen geïnspireerd en tot zichzelf kan komen (bijvoorbeeld na een heftig werkperiode). Een deel van de opbrengst in fruit, groente en noten wordt gebruikt voor het samenstellen van voedselpakketten voor wie dat nodig heeft.  

De EcovredeGaard werkt samen met Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN), de Cidergaard van Jan Westerlaken en de Santackergaerd. De vier gaarden behoren tot de Bongerdgroep en hebben gemeenschappelijke elementen als boomgaarden, heggen en poorten. Gezamenlijk laten wij verschillende invalshoeken en mogelijkheden zien in de aanleg en ontwikkeling van voedselbossen.

Locatie

De komende voedselbosexcursies

-

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.