Eendaagse cursus Salutogenese door Birgit Spoorenberg

Eendaagse cursus Salutogenese door Birgit Spoorenberg

Wanneer

04/11/2017    
09:30 - 16:30

Waar

Oud Burgeren Gasthuis Nicolaas kapel
Professor Cornelissenstraat 2, Nijmegen
Kaart wordt geladen...

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Birgit Spoorenberg komt weer naar Nijmegen! Ze hield haar verhaal al eerder voor sommigen van ons, op 1 oktober 2016, ook in het OBG. 

Zij is arts en kan heel boeiend vertellen over de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren.

Belangrijkste onderwerpen van de cursus:

  • Hoe zorg je voor behoud van gezondheid?
  • Kun je bij jezelf herkennen dat je je gezondheid aan het verliezen bent en kun je dan nog bijsturen?

In de cursus vertelt ze in grote lijnen over ons afweersysteem, we gaan in op wat stress nu eigenlijk is en wat dat te maken heeft met o.a. voeding, beweging, bioritme, temperatuur en ademhaling.
Ze laat je zien wat er in het lichaam gebeurt als het door welke oorzaak dan ook onder druk komt te staan. En hoe je er voor kunt zorgen dat de strategieën waar ons lichaam over beschikt om te zorgen dat problemen worden opgelost, optimaal hun functie kunnen uitoefenen.

Naast het verstrekken van beknopte informatie over de werking van het lichaam, is het haar intentie je naar huis te laten gaan met een hoofd vol inspiraties om direct zelf mee aan de slag te gaan! 

Dat bereikte ze bij velen vorig jaar, waarvan sommigen al aangaven dat ze haar graag nog een keer zouden horen. Dat gaat dus gebeuren op 4 november. Voor jullie en voor wie vorig jaar net te laat was: reserveer nu vast een plaats! 

Het wordt een beetje eenzelfde opzet als de cursus Vitale bodem, vitale voeding door de gebroeders Siepman, dit voorjaar.
Er is veel ruimte voor vragen. Neem zelf wat mee voor de lunch, dat wordt dan een lekkere en gezonde potluck.

Kosten: afhankelijk van het aantal deelnemers circa 4 of 5 euro voor de zaalhuur en daarnaast geef je zelf een bedrag wat het je waard is aan Birgit.

 Aanmelden

Verslag van 1 oktober 2016