Excursie naar Ouwendorperhoeve

Excursie naar Ouwendorperhoeve

Wanneer

12/10/2019    
13:00 - 15:00

Waar

Ouwendorperhoeve
Ouwendorperweg 27, Garderen
Kaart wordt geladen...

Marije Mertens organiseert een excursie naar de biologisch dynamische schapenboerderij de Ouwendorperhoeve in Garderen.
Zie https://www.ouwendorperhoeve.nl/  of https://www.facebook.com/Ouwendorperhoeve/
Het is een heel bijzondere boerderij, niet alleen vanwege de ligging, midden op de Veluwe op een ijspegel, maar vooral omdat ze oude zeldzame huisdierrassen houden en deze schapen en (bos)varkens het hele jaar naar buiten mogen! Ze melken alleen seizoens-gebonden en maken zelf alle producten zoals kaas, yoghurt ed en vlees. De boeren Nelleke en Adriaan zijn ook lid van Slow Food.

Bereikbaar:
De boerderij ligt op loopafstand van bushalte, 20 min met de bus vanaf station Apeldoorn (lijn 102 ri Amersfoort) . Of bereikbaar met de bus vanuit Ede Wageningen. Samen reizen is ook een mogelijkheid. Vanaf Nijmegen met de trein van 11:13, met de bus naar Apeldoorn, en dan met de bus naar Garderen.
Met de auto is het circa een uur rijden.

Wat gaan we doen:
We maken een rondgang over de Ouwendorperhoeve, waar Nelleke en Adriaan boeren conform het biologisch-dynamisch gedachtegoed. Ze zullen toelichten wat dat voor hen betekent, welke rol de dieren en het landschap spelen in hun manier van boeren. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn: diergezondheid, dierenwelzijn, biologisch (SKAL), biologisch-dynamisch (DEMETER), kringlooplandbouw, natuur-inclusieve landbouw, boer(in)-burger relaties, korte ketens, ambachtelijke producten en voedselveiligheid.

Deelname is gratis, echter wel van te voren opgeven bij Marije op msmertens3@gmail.com! De winkel is ook geopend! Eerste kopje koffie is gratis. Daarna bijdrage.
Geef even op of je wilt meerijden of dat je zelf wilt rijden of dat je liever met OV reist.