Excursie Voedselbos Ketelbroek

Wanneer

10/06/2018    
15:30 - 16:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

voedselbos Ketelbroek
Plakseweg 28, De Horst
Kaart wordt geladen...

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

(Vertaald uit de facebook pagina) Foodforest Ketelbroek is gevestigd in Nederland, ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Nijmegen (eigenlijk heel dicht bij de grens met Duitsland). Het landschap rond de plek is prachtig: het platteland met enkele beboste heuvels en een moeras (beide natuurgebieden) zijn vlakbij. In 2009 werd in dit gebied 2,4 hectare kaal land aangekocht. We hebben een voedselbos gecreëerd.

Heggen zijn geplant, voor schoonheid, biodiversiteit en als windscherm. Veel fruitbomen (bijvoorbeeld perzik, pawpaw, Japanse pruimen, kaki), noten (kastanje, hazelaar, walnoot, hartnoot, hickory) en struiken (als kruisbes, Nanking-kers, Siberische veenboom) bieden in de toekomst rijke oogsten. Daartussen worden een aantal open ruimtes gemaakt. Twee ervan zijn kleine vijvers (met lawaaierige kikkers) en een ruimte is in gebruik als groentetuin voor de nabijgelegen basisschool Op de Horst.

Wij, Pieter Jansen en Wouter van Eck, zijn de initiatiefnemers en boeren van Food Forest Ketelbroek. Hoewel we allereerst geïnspireerd zijn door de natuur in onze eigen tuin, zijn we dankbaar voor het baanbrekende werk in boskwekerijen door Martin Crawford van de Agroforestry Research Trust in Engeland. We hebben vooral veel geleerd van zijn boek: ‘Creating a forest garden. Working with nature to grow edible crops’ U kunt de website van Agroforestry Research Trust bezoeken op: http://www.agroforestry.co.uk/

Let op het volgende. Ketelbroek kan niet worden bezocht zonder voorafgaande toelating. Allereerst willen we een veilige en rustige plek veilig stellen voor de vele dieren die hier leven. Ook kunnen sommige van onze onbekende eetbare planten op onkruid lijken (zelfs voor ervaren mensen). Om hygiënische redenen is het beter om ze niet te vertrappen … We organiseren wel rondleidingen, zoals op 10 juni.

Zie https://www.facebook.com/foodforestketelbroek/  en https://www.voedselbosbouw.org/ketelbroek

Na inschrijving ontvang je ook een bevestiging en routebeschrijving van Wouter van Eck.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.6″]

De komende voedselbosexcursies

-

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.