Excursie Voedselbos Kiemkracht64

Wanneer

02/06/2018    
11:00 - 12:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Kiemkracht64
Hatertseweg 7, Malden
Kaart wordt geladen...

Welkom op Kiemkracht 64

Marion Boenders leidt ons rond op Kiemkracht64. Het land van de stichting in Malden die sinds 2013 op geheel eigen wijze een bijdrage levert aan uitdagingen waar onze planeet voor staat en welke rol we daar als mens in kunnen spelen.

De stichting beheert 2 hectare land, waarop ze haar groente, fruit en noten op een natuurlijke wijze produceert. Het voedsel wordt geproduceerd op een manier waarbij we de mens zien als onderdeel van de natuur en waarbij aan beiden evenveel waarde wordt toegekend. Dit wordt gedaan door verschillende teeltmethodes te gebruiken zoals syntropic farming, voedselbos, permacultuur en biologische groenteteelt, vertaald naar onze eigen specifieke omstandigheden.  Een bijzondere uitdaging alleen al door de enorme diversiteit aan gewassen!

Het land is onderverdeeld in verschillende zones, van intensieve teelt met veel menselijke activiteit tot extensieve teelt met maximaal natuur. In de middelste zone zijn deze maand (maart) meer dan 300 bomen en struiken aangeplant als onderdeel van het voedselbos waarbij we werken met teeltstroken met maximale beplanting, goed doordachte soorten keuze , maximale opbrengsten en tegelijkertijd de bodem opbouwen door het snoeien van biomassa bomen. Hierbij werken we vooral met ideeën uit de syntropic farming https://lifeinsyntropy.org/  methode.

Aardehuis

Vorig jaar is er begonnen met het bouwen van een aardehuis. Het heeft organische vormen en er is gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Daarnaast is het energieneutraal. Dit gebouw zal dienst doen als educatie centrum , workshops, vergaderingen e.d. in teken van duurzaamheid. We verwachten in Juni dit jaar open te gaan.

Groentekistjes

Dit seizoen gaan we voor het eerst wekelijks groente kistjes leveren aan een beperkt aantal klanten in de buurt. Mocht je interesse hebben in gezond biologisch eten uit eigen omgeving dan kan je een mail sturen naar info@kiemkracht64.com.

Rondleidingen

Omdat er al veel interesse is uit verschillende hoeken zullen we vanaf juni maandelijks rondleidingen gaan geven. Dat zullen we doorgeven via onze facebook pagina #kiemkracht64

NB: in oktober wordt deze challenge duurzame voeding afgesloten met een heerlijk diner voor de winnaars in ons prachtige gebouw!
Wie weet tot 2 juni tijdens de rondleiding of tijdens een andere activiteit op Kiemkracht 64 (www.kiemkracht64.com )

http://kiemkracht64.com/

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.