Gentechvrije landbouwdagen in Wageningen 7&8 juni

Wanneer

07/06/2013 - 08/06/2013    
20:00 - 22:00

Waar

Duivendaal
Costerweg 50, Wageningen
Kaart wordt geladen...

Overgenomen uit: http://www.versvoko.nl/index.php/agenda/46-coming-soon/175-gentechvrije-landbouwdagen-in-wageningen-7a8-juni.html

7 juni – 20:00u: Debat “GGO’s: zijn ze noodzakelijk?”
Voorstanders van industriële landbouw bepleiten meer intensivering en het gebruik van genetisch gemanipuleerde gewassen om de groeiende wereldbevolking te voeden. Critici hebben meer vertrouwen in kleinschalige, ecologische teelt, verzorgd door en met mensen in de regio, en aangepast aan de lokale omstandigheden. Zij menen dat er te veel problemen kleven aan GGO’s en dat de intensieve landbouw te vervuilend en van enkele grondstoffen en grote bedrijven afhankelijk is. In dit debat kruisen zij de degens. Sprekers: Markus Arbenz (directeur IFOAM),  Michael Kester (directeur  Syngenta Nederland), en Michael Antoniou (moleculair geneticus, King’s College, Londen), een activist en een vertegenwoordiger van Wageningen Universiteit (beide t.b.c.).

Taal: Engels, vertaling naar Nederlands op verzoek mogelijk
Plaats: C-222, Forum-gebouw, WUR campus, Wageningen
Organisatie: Independent Critical Student Group Wageningen (ICSGW) i.s.m. ASEED

8 juni – 12:00u – 22:00u: Gentechvrije Landbouwdag
Om te laten zien dat er groei en toekomst zit in duurzame landbouw en voedselproductie zonder genetische manipulatie vindt op zaterdag 8 juni de Gentechvrije Landbouw. Tijdens deze dag zijn er  workshops, sprekers, informatiestands, een boeren- & zadenmarkt, discussie, kinderactiviteiten en actie.
Niet zomaar is gekozen voor Wageningen als locatie: met deze dag willen we WUR aanspreken op haar  vertekende communicatie ten voordele van de industriële landbouw, op haar banden met de chemische en biotechindustrie, en specifiek op haar projecten met genetisch gemanipuleerde appelbomen en aardappels (het DuRPh-project). Op het programma staat dan ook een protestbezoek aan de proefvelden met deze gentechgewassen. Andere belangrijke thema’s zijn zaden- en voedselsoevereiniteit, gentechvrije zones, agro-ecologie, de strijd tegen de introductie van GGOs in Europa.

Wij nodigen studenten, boeren, good-foodies, (hobby)tuiniers, activisten en alle andere geïnteresseerden uit deel te nemen. Ter verluchtiging en versterking van de innerlijke mens wordt er gezorgd voor leuke muziek en lekker eten. Wil je een kraam reserveren of meehelpen, neem dan contact op met info@aseed.net of 020-6682236. Bij genoeg animo organiseren we een bus van Amsterdam en Utrecht naar Wageningen. Neem contact op om een plaatsje te reserveren.

Locatie: Duivendaal, Costerweg 50, Wageningen
Organisatie: ICSGW en ASEED, e.a.

Meer informatie over programma en achtergronden verschijnt binnenkort op de website van ASEED.
www.aseed.net