Excursie: zelfoogstmoestuin Het Heerlijke Land

Wanneer

19/05/2018    
14:00 - 16:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Het heerlijke land (Landgoed Grootstal)
Sint Jacobsweg 13a, Malden, Gelderland, 6581KM, Nijmegen
Kaart wordt geladen...

Ingrid Loman is de tuinder, ze leidt je rond en vertelt over deze mooie en nog jonge tuinderij op landgoed Grootstal.

Uit haar website:
Het heerlijke land werkt volgens het CSA-model. CSA staat voor Community Supported Agriculture.
Hierbij ondersteunt de lokale gemeenschap een kleinschalig landbouwinitiatief, dat voorziet in vers en gezond voedsel. Als deelnemer maak je van dichtbij kennis met het verhaal achter je voedsel. Je kent de mensen die jouw voedsel verbouwen, hoe ze dat doen. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens, land en omgeving vormen de basis van een duurzame relatie tussen deelnemers, tuinder en tuin. 

Hoe werkt het?
Als deelnemer koop je een aandeel in de oogst van het seizoen. Je betaalt je aandeel aan het begin van het jaar. De tuinder is daarmee verzekerd van de afzet en kan investeren in onder meer de zaden en het plantgoed, maar ook compost en gereedschap, om jouw groenten te telen.
Daartegenover staat dat de tuinder zich er maximaal voor inspant dat de deelnemers per week gemiddeld
ten minste 5 soorten groente kunnen oogsten. In 2017 waren er gemiddeld 9 verschillende groenten per week te oogsten. Zo heb je van mei t/m november verse groenten direct van het land. Omdat de tuinder ook afhankelijk is van het weer kan de oogst van jaar tot jaar verschillen. Door wisselteelt en een aanbod van veel verschillende soorten groenten wordt dit risico beperkt.
Aan het eind van het jaar evalueren de tuinder en de deelnemers het afgelopen oogstseizoen en bepalen ze samen wat er het volgend seizoen geteeld zal worden.

Naast oogsten kun je als deelnemer meedoen aan activiteiten en genieten van de landelijke sfeer en het contact met andere deelnemers. Ook kun je vrijwillig en vrijblijvend meewerken op de tuin.

https://www.hetheerlijkeland.nl/

Verzamelen bij de poort aan de Sint Jacobsweg.. Greet Goverde vangt je op.

NB: reserveren mogelijk tot vrijdag 18 mei 22 uur.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.