Inspiratiesessie: moestuinen voor het PO, VO en hoger onderwijs – 20 december

Inspiratiesessie: moestuinen voor het PO, VO en hoger onderwijs - 20 december

Wanneer

20/12/2023    
15:30 - 16:30

Op 20 december a.s. organiseer ik vanuit Moeztuyn een inspiratiesessie voor het onderwijs bij De Meshallen in Wijchen. Alleen al voor die locatie zou je willen komen ;-).

Wanneer ? – Woensdag 20 december van 15:30 – 16:30 uur (inloop vanaf 15:15 uur en aansluitend borrel)
Waar ? – De Meshallen, Nieuweweg 240 in Wijchen
Aantal deelnemers – maximaal 20
Kosten – € 15,- p.p.
Aanmelden via elma@moeztuyn.nl o.v.v. ‘inspiratie moestuin onderwijs’

Wat gaan we doen?
In circa 1 uur tijd neem ik je mee in voorbeelden waarbij je ziet hoe een eetbare plek kan leiden tot meer beweging, kennis over de natuur, nieuwe ontmoetingen en meer.

En wat heb jij eraan?
Hoe zou het voor jou en jouw collega’s, studenten, leerlingen kunnen werken?

Zowel voor PO, VO en Hoger onderwijs.
> Voor het PO zien we vooral kansen om kinderen te laten experimenteren in de natuur en er lesmomenten aan te koppelen (rekenen, taal, samenwerking, etc). Een buiten-leslokaal dusl (zie foto 2: kinderen in de moestuin)

> Voor het hoger onderwijs kunnen zowel medewerkers als studenten profiteren van alle voordelen die de eetbare tuin te bieden heeft. (zie foto 3: studenten samen in gesprek)

> Voor het VO biedt het een buitenplek voor medewerkers om even afstand te nemen van de reuring binnen, maar ook om letterlijk te plukken en collega’s in alle rust te ontmoeten. (zie foto 4: medewerkers samen plukken)

* Het doel van de Meshallen is het onderwijs te verbeteren door Onderwijs, Overheid en Ondernemers met elkaar te verbinden. Kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines leidt tot nieuwe inzichten en vernieuwing.