In gesprek over eten: Van Bos naar Bord – Stadsschouwburg Nijmegen

In gesprek over eten: Van Bos naar Bord - Stadsschouwburg Nijmegen

Wanneer

16/12/2023    
13:30 - 14:15

Bij het evenement “Van Bos naar Bord” zullen chef-kok Emile van der Staak en gerenommeerd culinair journalist Mac van Dinther een diepgaand gesprek gaan voeren over de dringende veranderingen die nodig zijn in onze landbouw en voedingsgewoonten. Het event vindt plaats in de Stadsschouwburg Nijmegen en belicht met name de overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitten, zowel in de productie als de consumptie.

Het duo zal de schijnwerpers richten op de cruciale rol die voedselbossen kunnen spelen als alternatieve vorm van landbouw. Voedselbossen, een innovatieve benadering van agroforestry, bieden een veelzijdig ecosysteem van eetbare planten, bomen en struiken, wat een alternatief kan zijn voor conventionele monoculturen en intensieve veeteelt.

Emile van der Staak, een vooraanstaande chef-kok, voert het gesprek aan. Zijn restaurant, “De nieuwe winkel”, heeft niet alleen de eer om in 2022 tot het beste groenterestaurant ter wereld te worden uitgeroepen, maar heeft deze prestatie ook in 2023 herhaald. Het restaurant is bekroond met maar liefst 3 Michelin-sterren, waardoor het een bastion is van culinaire excellentie en duurzaamheid.

Mac van Dinther, een doorgewinterde culinair journalist, neemt zijn plaats naast Emile in het gesprek. Met een indrukwekkende staat van dienst van 20 jaar als restaurantrecensent voor de Volkskrant, heeft Van Dinther de Wina Bornprijs en het Mes van Johannes voor culinaire journalistiek gewonnen. Zijn diepgaande inzichten en uitgebreide kennis van de culinaire wereld worden versterkt door zijn vele boeken over voedsel.

Het evenement belooft een verhelderende kijk te bieden op de toekomst van voedselproductie en consumptie, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en gezondheid. De Stadsschouwburg Nijmegen verwelkomt belangstellenden om deel te nemen aan deze inspirerende avond vol gastronomische en agrarische inzichten.

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de website van Stadsschouwburg Nijmegen