Introductiecursus permacultuur in Schaijk, door Maranke Spoor

Wanneer

22/06/2013    
10:00 - 16:00

Waar

Autarkia
Broksteeg 2A, Schaijk
Kaart wordt geladen...

Introductiecursus Permacultuur bij Autarkia Schaijk, door Maranke Spoor van Permacultuurschool Nederland; autarkia.nl

Handig voor wie een korte duidelijke kennismaking met permacultuur wil of op zoek is naar een langere cursus maar behoefte heeft aan een proefles!

Deze introcursus vindt plaats op Autarkia. De cursusruimte is in de prachtige permacultuurtuin met alles erop en eraan, deze plek heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkelt,  de meest recente projecten zijn een leemoven en rocketstove in aanbouw.

Permacultuur is leren van de natuur om te voorzien in menselijke behoeftes terwijl we de kwaliteit van ecosystemen in stand houden of verbeteren.

Op deze dag zullen we het hebben over de uitgangspunten en basisprincipes van Permacultuur. Hierin is aandacht voor de ontstaansgeschiedenis, de inhoud en de ethische principes van Permacultuur. Er is een workshop zaaien en een rondleiding door Autarkia. Het doel van Permacultuur is samenwerking tussen de mens en de rest van de natuur, gericht op een lange termijn overleving van het geheel. Duurzaamheid betekent immers: kunnen blijven bestaan.

Datum: 22 juni 2013
Tijd:
van 10.00-16.00 uur
Locatie: Autarkia, Broksteeg 2A Schaijk
Kosten: € 65.00 incl. koffie/thee en soep
Aanmelden: info@autarkia.nl
Tel. nr.: 0486-463130 vragen naar Nellie of Dirk

NB: er komt ook een jaaropleiding aan op dit terrein van 19 Oktober 2013 en zal duren tot en met 8 November 2014; zie http://autarkianieuws.blogspot.nl/2013/06/eerste-eenjarige-basisopleiding.html

Het betreft een basisopleiding permacultuur, waarin je verspreid over een jaar op 12 zaterdagen les krijgt bij Autarkia. Daarnaast worden er 3 excursiedagen georganiseerd, waarin we met zijn allen andere bedrijven/tuinen gaan bekijken, zodat je inzicht krijgt in duurzaamheid in de breedste zin van het woord en praktische voorbeelden krijgt aangereikt.