Kinderworkshop: Bezig met Bijen

Wanneer

17/05/2014    
11:00 - 12:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Bijen en planten werken fantastisch samen. Bijen vliegen op bloemen en halen daar stuifmeel en nectar op. Die hebben ze nodig om te kunnen leven, om hun broed te verzorgen en om honing te maken die ze in de winter weer nodig hebben om te kunnen overleven. Al die bijenbezoekjes zorgen weer voor de bestuiving en dus het voortbestaan van die planten en bomen. Niet alleen zorgt dat voor een rijke natuur het zorgt ook voor de bevruchting en groei van de planten die wij uiteindelijk als eten op ons bord krijgen. Bijen zijn dus hartstikke belangrijk. Maar ze hebben het moeilijk omdat er steeds minder drachtplanten zijn én omdat er veel gif wordt gebruikt in de landbouw en in tuinen. Daar kunnen ze slecht tegen, worden zwakker en krijgen sneller ziektes.

Daar gaan we wat aan doen! Samen maken we zaadbommen die je mee naar huis mag nemen en (misschien wel lekker stiekem met je vader en/of moeder) op kale en lelijke plekken in jouw buurt kan gooien. Dan hebben de bijen straks weer te eten én je buurt knapt er enorm van op!

Je ouders zijn natuurlijk ook welkom….

Alberthe Papma
vanuit Stichting Bijen Dichterbij

Locatie:  Schooltuinen de Wielewaal

NB: de entree ligt een beetje verborgen. De tuin is per fiets via de toegangspoort (naast het gebouw De Colck) het gemakkelijkst bereikbaar. 

google-schooltuinDe Wielewaal

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.