Klimaatalarm Nijmegen

Klimaatalarm Nijmegen

Wanneer

14/03/2021    
14:00 - 15:00

Ook boeren en stadstuinders hebben te kampen met de klimaatcrisis, bijvoorbeeld met de afgelopen twee droge zomers achter de rug. Een goede reden om onze stem te laten horen voor een daadkrachtig klimaatbeleid.

Op 14 maart om 14 uur is het Klimaatalarm in 30 verschillende steden in Nederland, waaronder Nijmegen om 14 uur in het Valkhofpark. Of je kunt vanuit huis meedoen.

“Samen staan we stil voor het klimaat en laten de politici zien dat ze het klimaat prioriteit moeten geven. Zo kunnen wij, op afstand en toch samen, massaal van ons laten horen. De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. Dat beleid komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang!

Vergeet niet een mondkapje te dragen en 1,5 m afstand van elkaar te houden. Maak een mooi bord met jouw eigen boodschap en neem iets mee om gezamenlijk alarm te slaan om 15:00 uur! Een fluit, een toeter, een bel, een ratel, een kookwekker, een fietsbel. Wie luidt op 14 maart de meest originele noodklok? Samen maken we het Klimaatalarm zo groot dat de politiek ons niet kan negeren.
Ook als je vanuit huis het Klimaatalarm slaat, meld je aan . Zo kunnen we laten zien hoeveel mensen door heel Nederland hun stem laten horen voor een eerlijk klimaatbeleid.
Tot de 14e!”

Meld je aan via: www.klimaatmars2021.nl. Houd het facebook event in de gaten voor meer informatie.

Het Klimaatalarm wordt georganiseerd door lokale Nijmeegse groepen, die niet genoeg kapitaal hebben om een goede manifestatie neer te zetten. Ze moeten kosten dekken voor o.a. het huren van een podium, geluidsinstallatie, medische hulp, etc. Daarom hebben ze een crowdfunding opgezet; voor als je een paar euro’s wilt missen om het Klimaatalarm mogelijk te maken.