Lecture (engels): Green deserts. How is this possible?

Lecture (engels): Green deserts. How is this possible?

Wanneer

11/03/2016    
19:30 - 22:00

Waar

Lux
Mariënburg 38, Nijmegen, Netherlands, 6524 RA
Kaart wordt geladen...

Georganiseerd door Radboud Reflects

LECTURE BY FILMMAKER AND ECOLOGIST JOHN LIU

Zijn woestijnen het nieuwe ecologische goud?  

Volgens filmmaker en ecoloog John Liu zijn woestijnen vruchtbaarder dan we denken. In 1995 transformeerde hij het droge Löss-plateau in China van een door landbouw uitgeput gebied naar een groene hoogvlakte. Sindsdien reist Liu de wereld over om politici, beleidsmakers en boeren te overtuigen van zijn missie om ecosystemen te herstellen.

Hoe maak je een woestijn groen? John Liu legt uit hoe hij verschillende woestijnen heeft getransformeerd tot vruchtbare ecosystemen.

Na zijn lezing gaat hij in gesprek met wetenschappers van de Radboud Universiteit over de spanning tussen natuur en mens. Hebben we echt te maken met een ecologische goudmijn? Hoe verhoudt Liu’s nieuwe natuur zich tot de alsmaar toenemende behoefte aan landbouwgrond? En is woestijn niet ook gewoon natuur? 

John Liu is filmmaker en ecoloog en hoofd van the Environmental Education Media Project (EEMP), ambassadeur voor de Commonland Foundation en ‘visiting fellow’ bij het Nederlands Instituut voor Ecologie van de KNAW.

Dit programma is in het Engels. 


Tickets kosten € 5,- | Alumnipashouders van de RU en vrienden van LUX € 4,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis
Kaarten via www.ru.nl/rr/liu

Dit is een programma van Radboud Reflects

http://www.lux-nijmegen.nl/agenda/debat/alle-programma%27s/rr%3a-green-deserts.-how-is-this-possible%3f_33516/