Lente markt historische tuin Lent

Wanneer

04/05/2013    
10:00 - 16:00

Waar

Historische tuin Lent
Griftdijk Noord 11, Lent
Kaart wordt geladen...
http://www.warmoes-lent.nl/
 Op traditionele wijze worden hier nog oude soorten en rassen groente, fruit en bloemen gekweekt.Overige stands: Fruittuin Lent doet mee. Uit hun site:
FruitLent zal in 2013 opnieuw aan de LENTeMARKT deelnemen voor de verkoop van tomaten-, paprika-, aubergine- en courgetteplanten en dergelijke.Ook Groei en Bloei en diverse andere bedrijven en organisaties doen mee. Van hun site:
De boomgaard is ingericht als sfeervolle tuinmarkt met meer dan 40 kramen.De LENTeMARKT, georganiseerd door Groei & Bloei afdelingen Nijmegen en Overbetuwe/Lingewaard en de Historische Tuin is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de Betuwe en omgeving. Zowel beroepskwekers (Lent en de dorpen er omheen waren echte tuindersdorpen) als serieuze hobbyisten bieden naast elkaar hun collectie aan.Het aanbod bestaat onder meer uit vaste planten, eenjarigen, perkplanten, kruiden, zaden, groenteplantjes, (fruit)bomen en (fruit)struiken. Daarnaast zullen er stands zijn met voorlichting over o.a. snoeien, bemesten, plantenziekten, en ook met streekproducten zoals kaas, confitures en honing.Naast de markt in de boomgaard is de Historische Tuin open voor een bezoekje en is er een gezellig terras waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Entree voor volwassenen zal slechts één euro bedragen, dit ter ondersteuning van de Historische Tuin.

Foto’s van deze dag: