Lezingreeks over herstellende landbouw

Lezingreeks over herstellende landbouw

Wanneer

24/05/2022    
19:30 - 21:45

Driedelige hybride LEZINGENREEKS over HERSTELLENDE LANDBOUW, op locatie in Gent en gratis online.

Elke avond wordt geopend door een internationale spreker gevolgd door Vlaamse (onderzoeks)projecten en visies. Centrale invalshoek is hoe herstellende landbouw ons landschap weer toekomstperspectief kan bieden.
De eerste avond leidt ons in in het concept ‘Herstellende Landbouw’ (21 april 2022), de tweede avond (11 mei 2022) kijkt naar de landschappelijke kansen voor en door herstellende landbouw en de derde avond (24 mei 2022) zoomt in op één bepaalde vorm van herstellende landbouw, namelijk voedselbossen. De avonden beginnen steeds om 19u30 en eindigen om 21u45.

Op dinsdag 24 mei ‘Voedselbos als vorm van herstellende landbouw’

  • Keynote van Wouter van Eck (NL) – Ontwerper van voedselbos Ketelbroek en Schijndel en voorzitter van Stichting Voedselbosbouw Nederland
  • met Bert Dhondt (Het Voedselbos) en Diderik Clarebout (de Woudezel) worden twee Vlaamse pioniers aan het woord gelaten, respectievelijk over concept en ontwerp van voedselbossen en plantgoed en plantenkeuze. Stéphanie De Caluwé (onze Pomona-boerin) illustreert dit met het ontwerp, aanplant en beheer van het Pomona Voedselbos.

Meer info en inschrijven: permacultuurnetwerk.eu/lezingreeks-over-herstellende-landbouw/