Moestuin cursus basis – Gelukkige Groentes

Moestuin cursus basis - Gelukkige Groentes

Wanneer

24/02/2024    
10:00 - 16:00

Waar

Gelukkige Groentes
Leutsestraat 3, Ooij
Kaart wordt geladen...

Wij zijn wekelijks bezig met telen van ecologische groentes voor onze pluktuin. Groenteteelt op ecologische en duurzame wijze is een passie welke we graag met jullie delen.

Tijdens deze moestuincursus delen we alle basiselementen met je welke ook onderdeel zijn van ons succes op de pluktuin. Dit start met een ecologische denkwijze, planning van teelten maar ook zeker het efficiënt werken in de moestuin. Door een onkruidvrije moestuin aan te leggen ga je niet alleen meer groentes kunnen oogsten, maar ook meer plezier.

We maken voorafgaand aan de cursus graag telefonisch kennis zodat we je persoonlijke doelstellingen leren kennen. De basis cursusdag bestaat uit de kennis die wij nodig achten om met succes en plezier je eigen onkruidvrije & ecologische moestuin aan te leggen. We starten op onze eigen tuin met uitleg over onze werkwijze. In de middag gaan we binnen aan de slag met teeltplanning, bemesting en waar je de spullen vandaan haalt om met succes en plezier groentes in eigen tuin te gaan telen. We zien er naar uit onze passie met je te mogen delen!

Na afloop van de cursus:

– Weet je hoe je een onkruidvrije moestuin aanlegt en behoudt
– Kan je zelfstandig een (grote) moestuin beheren
– Kan je een teeltplan maken
– Kan je de bodem prepareren
– Weet je hoe je het bodemleven bevordert
– Weet je welke groentes garantie zijn voor succes

Bekijk hier het volledige programma

Bekijk op deze pagina het volledige programma van de moestuincursus