Herenboeren Nijmegen Winterschool lezing ‘gezonde bodem’

Herenboeren Nijmegen Winterschool lezing 'gezonde bodem'

Wanneer

26/11/2020    
20:00 - 21:30

Herenboeren Nijmegen start een Winterschool met elke 3e donderdag van de maand een gratis inhoudelijke lezing. Deskundigen leren ons over allerlei onderwerpen die belangrijk zijn voor een gezond landbouwsysteem. Voor iedereen die daar in is geïnteresseerd. De eerste Winterschool lezing is op donderdagavond 26 november van 20.00 tot 21.30 uur.

Bioloog Emile Hagelen is de spreker en gaat in op de gezonde bodem: wát is een gezonde bodem, de stikstofproblematiek en de relatie tussen bodem en landbouw en bodem en natuur. Na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Emile Hagelen werkt als redacteur voor het tijdschrift Bodem, is vrijwillig ‘toezichthouder’ bij Stichting Taurus (de runderen die bij de Spiegelwaal lopen) en is secretaris bij Stichting Ecologische Landbouwprojecten in Ghana. Daarvoor deed hij veldonderzoek, werkte in het onderwijs en 30 jaar bij de overheid.

Aanmelden voor de lezing hoeft niet maar zorg dat je een paar minuten voor aanvang op de Zoom link klikt die op de website van Herenboeren Nijmegen komt te staan.

Noteer ook de volgende Winterschool-lezingen alvast:
-op 17 december een lezing van Prof. Dr. Hans de Kroon over biodiversiteit
-21 januari houdt Boki Luske van Stichting Landschapsbeheer Gelderland een lezing over het landschap rond Nijmegen
-18 februari vertelt de boer van Herenboerderij De Vlinderstrik (Rotterdam).

Bij Herenboeren Nijmegen kunnen zich 200 huishoudens oftewel leden aansluiten. Met elkaar starten we een gemengd bedrijf: de herenboerderij produceert voor haar leden groenten, aardappelen, fruit, eieren en (voor wie wil) vlees. De leden hebben een boer of boerin in dienst die het land bewerkt en voor de dieren zorgt. Meewerken mag maar hoeft niet. De leden én de boer bepalen met elkaar wat er wordt geproduceerd. Ondertussen hebben ruim 600 mensen zich aangemeld voor de nieuwsbrief en zijn er al 120 intentieverklaringen getekend, d.w.z. deze mensen zijn lid van Herenboeren Nijmegen. Het is nog niet bekend waar de boerderij komt, daar wordt nu hard aan gewerkt. Neem een kijkje op de website www.nijmegen.herenboeren.nl.

op de foto de market garden van Bodemzicht op landgoed Grootstal