Winterschool online lezing over biodiversiteit

Wanneer

17/12/2020    
20:00 - 21:30

Herenboeren Nijmegen start een Winterschool met elke 3e donderdag van de maand een gratis inhoudelijke lezing. Deskundigen leren ons over allerlei onderwerpen die belangrijk zijn voor een gezond landbouwsysteem. Open voor iedereen die daar in is geïnteresseerd. De tweede Winterschool lezing is op donderdagavond 17 december van 20.00 tot 21.30 uur.

Dit keer is het de beurt aan Prof. Dr. Hans de Kroon van de Radboud Universiteit over het onderwerp biodiversiteit.

Aanmelden voor de lezing hoeft niet maar zorg dat je een paar minuten voor aanvang op de Zoom link klikt die op de website van Herenboeren Nijmegen komt te staan.

Noteer ook de volgende Winterschool-lezingen alvast:
-21 januari houdt Boki Luske van Stichting Landschapsbeheer Gelderland een lezing over het landschap rond Nijmegen
-18 februari vertelt de boer van Herenboerderij De Vlinderstrik (Rotterdam).

Bij Herenboeren Nijmegen kunnen zich 200 huishoudens oftewel leden aansluiten. Met elkaar starten we een gemengd bedrijf: de herenboerderij produceert voor haar leden groenten, aardappelen, fruit, eieren en (voor wie wil) vlees. De leden hebben een boer of boerin in dienst die het land bewerkt en voor de dieren zorgt. Meewerken mag maar hoeft niet. De leden én de boer bepalen met elkaar wat er wordt geproduceerd. Ondertussen hebben ruim 600 mensen zich aangemeld voor de nieuwsbrief en zijn er al 120 intentieverklaringen getekend, d.w.z. deze mensen zijn lid van Herenboeren Nijmegen. Het is nog niet bekend waar de boerderij komt, daar wordt nu hard aan gewerkt. Neem een kijkje op de website www.nijmegen.herenboeren.nl.