Online lezing Dave Goulson over insecten in de tuin

Online lezing Dave Goulson over insecten in de tuin

Wanneer

20/03/2021    
14:30 - 16:30

Op zaterdagmiddag 20 maart geeft prof. Dave Goulson een online lezing met titel “AVERTING THE INSECT APOCALYPSE”

Dave Goulson is professor Biologie aan de Universiteit van Sussex (Groot-Brittannië). Speciaal voor Velt geeft hij een online lezing. Het onderwerp: insecten en alles wat ermee te maken heeft. ‘We kunnen niet zonder die kriebelbeestjes’, zegt de professor.
Zijn specialisatie is de hommel. Hij is een bekend spreker over insecten, ecologie en bescherming.
Hij heeft vier boeken voor leken geschreven die in het Nederlands vertaald zijn: Een verhaal met een angel (2014), Geroezemoes in het gras (2015);De vlucht van de hommel (2017) en De Tuinjungle (2019).
Insecten spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en staan door verschillende oorzaken zwaar onder druk. Dave Goulson neemt je in zijn nieuwe boek De tuinjungle, Tuinieren om de wereld te redden, mee in de wereld van insecten. Hij maakt inzichtelijk wat ze voor ons doen, waarom ze achteruitgaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat je in je eigen leven en tuin kunt veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen.

In zijn lezing vertelt hij over het belang van insecten in je eigen tuin.
De lezing is in het Engels en wordt op zaterdag 20 maart 2021 online gehouden. Vanaf 14u is de online omgeving (Zoom) toegankelijk. De lezing zelf start om 14u30.

Kosten 5 euro of 3 euro voor Velt-leden. Aanmelden via: velt.nu