Open Nijmeegse stadstuinen

Open Nijmeegse stadstuinen

Wanneer

09/06/2018 - 10/06/2018    
10:00 - 17:00

Dit betreft geen echte excursie. U kunt zelf op stap en de tuinen van uw keuze bezoeken. Koop wel eerst een boekje a €3.

Ook tuinen met (deels) eetbare planten doen mee! Fruit, zoals aardbei, frambozen, bramen,  appels, allerlei bessen soorten, druiven, pruim, leipeer, pawpaw, kersen en abrikozen; noten (walnoot); groentes zoals snijbiet, eeuwige spinazie,  kolen, radijsjes, tomaten, paprika, rabarber, pompoen, courgette; kruiden zoals rozemarijn, lavas, salie, bieslook, munt, citroenmelisse, dropplant, cosmeticakruiden, eetbare bloemen.

Kleine tuinen, grote tuinen, bloementuinen, vijvertuinen, tuinen met knusse hoekjes en fraaie terrassen, met vuurplaatsen en buitenovens, tuinen met kunst, tuinen die helemaal klaar zijn en tuinen die nooit af komen, stoere tuinen, lieflijke tuinen, strakke tuinen, wilde tuinen, kruidentuinen, kweektuinen, jungletuinen, tuinen met fruitbomen, tuinen in alle denkbare soorten en maten … Kom, kijk en geniet!

Voor deze jubileumeditie stellen meer dan veertig inwoners van de Gemeente Nijmegen hun tuinen open voor publiek – en dan niet een dag, maar een heel weekend! Dat doen zij op zaterdag 9 en/of zondag 10 juni. Je bent van harte welkom om er rond te struinen, inspiratie op te doen en te genieten van al het moois. Net als in voorgaande jaren vormen ook dit jaar een aantal tuinen het decor voor de werken van regionale kunstenaars. Het beloven twee prachtige dagen te worden.

Wie doen er allemaal mee?
Zoals elk jaar maken we een mooie brochure met alle deelnemende adressen en tuinomschrijvingen. Bijzonder in deze jubileumuitgave is een gedicht over de Open Dag Nijmeegse Stadstuinen van de Nijmeegse stadsdichter Amal Karam.

De brochure is vanaf half mei voor 3 euro verkrijgbaar bij:
Intratuin Malden
VVV Rijk van Nijmegen
Dekker v.d. Vegt Boekverkopers, Nijmegen
‘Geknipt voor uw tuin’, Lent

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over de Open Dag Nijmeegse Stadstuinen op: www.nijmeegsestadstuinen.nl

European Green Capital
Nijmegen is European Green Capital 2018. Open Dag Nijmeegse Stadstuinen is trotse partner van dit jaar vol groene evenementen. Kijk voor de volledige kalender op: www.greencapital2018.nl