Plukwandeling

Wanneer

17/05/2014    
09:30 - 12:45

Reserveringen

Reserveren gesloten
Van fluitekruid en herderstasje tot beuk en berkenblad; onze Nederlandse bermen en bossen staan vol eetbare planten, struiken en bomen. Niet alleen groeit er een enorme variëteit aan bijzondere smaken, wilde planten zijn soms tot vele malen rijker aan voedingsstoffen dan bijvoorbeeld onze trouwe ouwe spinazie. Reden genoeg om eens een rondje te gaan snoepen!

Tijdens de dag van de stadstuinbouw kun je op pad met Antoinette Dunnewind en Romilda van der Wal (de Keuken van mevrouw de Boer). Antoinette verdiept zich al vele jaren in wilde eetbare planten en weet de goeden van de kwaden te scheiden. Romilda van der Wal werkt in haar kookbedrijf de Keuken van mevrouw de Boer regelmatig met wilde planten en is altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaken.
De workshop bestaat uit het leren herkennen en verzamelen van een aantal eetbare planten, daarna gaan we buiten wat eenvoudige maar smakelijke gerechten koken in de mobiele Keuken van mevrouw de Boer. Trek voor de wandeling stevige schoenen of laarzen aan en trek warme en (afhankelijk van het weer) waterdichte kleding aan. Bij erg slecht weer wijken we voor het koken mogelijk uit naar een andere locatie.

De exacte locatie van de wandeling is nog niet bekend.

Kosten: EUR 5,- per persoon, ter plaatse gepast betalen; hiervoor krijgt u een volwaardige lunch.

Voor een impressie, zie

[iframe https://eetbaarnijmegen.nl/nijme1/2013plukwandeling/ 100% 1300]

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.