Publieksdag stadslandbouw: Nijmegen smaakt naar meer!

Wanneer

17/05/2014    
09:30 - 17:00

Waar

Honig
Waalbandijk 20, Nijmegen, Netherlands, 6524 RA
Kaart wordt geladen...
Binnenkort meer informatie: 

Op zaterdag 17 mei doet Nijmegen weer mee met de landelijke dag van de stadslandbouw. Eetbaar Nijmegen biedt een gevarieerd programma aan voor iedereen die meer wil weten over stadslandbouw. Er is een groeiend aantal eetbare initiatieven in Nijmegen, zoals volkstuinen, zelfpluktuinen, eetbare stadstuinen, buurtmoestuinen, aan huis bezorgde groentepakketten en nog veel meer.
Voor sommigen kan deze dag een eerste kennismaking zijn met wat stadslandbouw in Nijmegen te bieden heeft. Voor anderen net een duwtje in de rug om zelf te beginnen. Want dat kan al heel klein met kruiden op het balkon, groente verbouwen in je eigen voortuin of samen met anderen in een buurtmoestuin. Van eigen gft afval compost maken of zelf een bijenhotel maken. Of simpelweg weten waar regionale producten te verkrijgen zijn. Ideeën genoeg! En dat willen we zoveel mogelijk laten zien op deze dag aan een breed publiek.

Voorlopig programma:

U kunt ‘s ochtends meedoen met een van de fietsexcursies langs diverse buurtmoestuinen of een excursie langs eetbare privé tuinen. Ook organiseren we een plukwandeling. Het ochtendprogramma is van half 10-12 uur. Tussen de middag is er gelegenheid om te lunchen. ‘s Middags zijn er lezingen en workshops over diverse onderwerpen. Onder voorbehoud denken we aan lezingen/workshops over buurtmoestuinen, daktuinen, (regionale) voeding, composteren, volkstuinen, permacultuur, en stadsbijen. Ook is er een informatiemarkt en zijn er lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen. Het middagprogramma is van 13-16 uur. Van 16-17 uur een afsluitende borrel en daarna opruimen…

Deelname aan excursies, lezingen en workshops is gratis, wel aanmelden voor de fiets- en wandelexcursies in verband met maximum aantal deelnemers (15). De excursies gaan door als er zich minimaal drie mensen hebben aangemeld.

Suggesties zijn welkom! Ook hulp bij het organiseren is meer dan welkom. Vul het formulier hieronder in of schrijf iets op facebook: https://www.facebook.com/events/482916711784447/

Elly Janssen, Vera Ros en Karla Mulder
telefoonnummer Karla: 024 3229545

Zie ook: http://www.dagvandestadslandbouw.nl/ en
http://www.dagvandestadslandbouw.nl/publieksdag/index.php

Fout: Contact formulier niet gevonden.