Rondleidingen bij Herenboeren Lingezegen – 14 oktober

Rondleidingen bij Herenboeren Lingezegen - 14 oktober

Wanneer

14/10/2023    
13:00 - 16:00

Waar

Herenboeren Lingezegen
Breedlersestraat 6A, Elst, Nederland
Kaart wordt geladen...

Je eigen verse groente verbouwen, op een boerderij die ook een beetje van jou is? Dat kan bij Herenboeren Lingezegen in Elst! Op zaterdag 14 oktober kun je er een kijkje nemen.

Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief boerenbedrijf van 200 huishoudens die samen eigenaar zijn. Er zijn al 18 van dit soort boerderijen in het hele land, en sinds deze zomer is er ook zo’n coöperatie aan de slag in Park Lingezegen.

Allemaal boer

Als Herenboer haal je wekelijks je oogst op bij de boerderij: biologisch geteeld en van het seizoen. En wat het extra leuk maakt: veel leden komen uit de buurt en helpen vrijwillig mee met het werk op het land, de uitgifte van de oogst of het kluswerk aan de schuur. Twee boeren organiseren de werkzaamheden: zij zijn in dienst van Herenboeren Lingezegen.

Rondleiding

Nieuwsgierig naar hoe dat er uit ziet en hoe het werkt? De Herenboeren vertellen het je graag, en leiden je rond op het Hoogeveld. Dat staat inmiddels vol met de heerlijkste verse groente. Aanmelden is niet nodig en er kunnen nog nieuwe leden bij!

Data: Zaterdag 14 oktober, om 13.00 uur en om 14.30 uur start een rondleiding. Koffie en thee staan klaar vanaf 12.45 uur.

Locatie: Breedlersestraat 6A in Elst.

Parkeren: Er is bij de boerderij alleen ruimte voor (brom)fietsen en auto’s van mindervaliden. Parkeren kan op de carpoolplek bij de A325 (afslag Elst). Daar vandaan loop je in 5 minuten naar de boerderij.

Bron foto: Arianne Doeleman