Sociale Stadslandbouw: social green drinks

Sociale Stadslandbouw: social green drinks

Wanneer

09/09/2013    
19:30 - 22:00

Waar

Centrum voor Jong Ondernemerschap Nijmegen
Stationsplein 12, Nijmegen
Kaart wordt geladen...

Netwerkavond over de sociale kant van stadslandbouw. Zie http://www.capsella.nl/social-green-drinks/

Uit deze site:

Bij vooraanmelding voor 5 september betaal je niets, alleen drankjes zijn voor eigen rekening.
Let op: afmelden kan tot en met donderdag 5 september. Ben je daarna verhinderd, dan brengen we 10 euro aan onkosten in rekening. 

 Editie sociale (stads)landbouw

>>> Jeroen Kruit (WUR) en Bas Janssens (Alterra) over de Do’s en dont’s rond stadslandbouw
Stadslandbouw is hip&happening. Er zijn veel projecten rond stadslandbouw, maar niet allemaal even succesvol. Wat zijn nu de succes- en faalfactoren rond zo’n project?

>>> Leo Oosterloo (St. 4PK) over Stadslandbouw, zinvolle arbeid en re-integratie
Tussen re-integratie en zinvolle arbeid ligt een spanningsveld. Hoe verhouden de ‘hot items’ van de nieuwe participatiewet zich met de uitvoeringspraktijk van stadslandbouw? En wat zijn de succesfactoren voor deelnemers in hun route naar het verrichten van zinvolle arbeid? Stichting 4PK ontwikkelde een specifieke aanpak, waarbij o.a. het recht op vruchtgebruik door de participanten een rol speelt.

In het televisieprogramma Droom in Uitvoering (hier terug te kijken) vertelt voormalig directeur Leo Oosterloo over zijn droom: het opzetten van een stadslandbouwproject in Zwolle.  Zijn professionele kennis van coaching en re-integratie zet hij in binnen het sociale deel van zijn project.

>>> Tijdens de avond kun je genieten van de heerlijkheden van de catering De keuken van mevrouw De Boer. Zij kookt biologisch en lokaal, dus laat je vooral door haar kookkunsten verleiden.

>>> Ook zullen tijdens de avond speciale bieren aanwezig zijn van brouwerij Oersoep. Langzaam gebrouwen en daarom extra bijzonder. Natuurlijk kun je tijdens de avond ook losse flessen aanschaffen.

Let op: door het informele, besloten karakter van de avond is pinnen niet mogelijk.