Start aanleg Plukroute door Meijhorst

Start aanleg Plukroute door Meijhorst

Wanneer

04/10/2021    
11:00 - 14:00

Waar

Basisschool de Meiboom
Meijhorst 2958, Nijmegen
Kaart wordt geladen...

Meijhorst wordt de eerste wijk in Nijmegen met een eigen plukroute! Op 4 oktober wordt gestart met de aanplant van meerjarige eetbare planten door de wijk.
Alle wijkbewoners zijn welkom tussen 11 en 14 uur bij het amfitheater achter Daltonschool de Meiboom om te helpen. Er is koffie, thee en wat lekkers.

Plukroutes
In Nederland zijn meerdere Plukroutes. De Plukroute heeft als doel Nederland eetbaar te maken, toegankelijk voor iedereen en sterker nog… gratis voor iedereen.
Het is een initiatief van PUUR permacultuur, die ook begeleiding bieden. Zie plukroute.nl. 

Voor Nijmegen heeft het stadsdeel Meijhorst de primeur. In juni was er een digitale ‘meedenkavond’ voor wijk- en buurtbewoners. Zo divers als de wijk is, zo divers zal ook de plukroute moeten worden. De initiatiefnemers van de route hebben daarom ook recepten gezocht.  Bijvoorbeeld uit het moederland of regio van wijkbewoners. Iets waarin lokale planten, kruiden, noten of fruit gebruikt worden. Dan zal de plukroute ook echt gebruikt worden. De binnengekomen recepten zullen gebundeld worden en een selectie zal later ook op de website geplaatst worden.

Zie Facebook Plukroute Nijmegen Dukenburg.