Ronde tafel Voedsel en circulariteit

Ronde tafel Voedsel en circulariteit

Wanneer

04/02/2021    
09:00 - 10:30

Deze week bewandelen we de Circulaire 4daagse in het Rijk van Nijmegen. Hiermee neemt de regio als hub deel aan de nationale Week van de Circulaire Economie. Elke dag streamt RvN@ in samenwerking met vele partners in de regio een event van anderhalf uur vanuit de studio op het Kenniscentrum Circulaire Bouw (KCCB) in Nijmegen. Compacte kennisrijke events met ondernemers, experts en andere stakeholders die nieuwe businessmodellen en samenwerkingen in de ketens belichten.

Op 4 februari wordt een ronde tafelsessie over Voedsel en circulariteit uitgezonden:

Een volhoudbare ‘food print’ met korte ketens, teelt tot duurzame verwerking, verspilling en verwaarden van reststromen en nieuwe business modellen, eiwittransitie en verduurzaming AgriFood sector. Een circulair voedselsysteem wordt alom gezien als een wenkend perspectief voor een duurzamere toekomst. Maar wat is een circulair voedselsysteem precies? En hoe kan circulariteit bijdragen aan een weerbaar en duurzaam voedselsysteem?

In een ronde tafelsessie met o.a. een circulaire voedselexpert, een succesvolle ondernemer in de voedingsindustrie, een circulaire landgoedeigenaar en een hoogleraar bespreken we de ketenontwikkelingen op het gebied van voedsel en een meer toekomstbestendige regio.

Klik hier voor meer info en aanmelden.