Doornik natuurakkers: Doornik 43, Bemmel
29/05/2019 : 19:00 -20:30
Walking in the grain

Graanwandelen op Doornik Natuurakkers

Op de biologisch-dynamische akkers staan: Sint Jansrogge, Ebner Spelt, Limburgse Risweit, Witte en Rode Emmer, Heliaros, spelt van Hoosterhuis, Wilhelminatarwe en Julianatarwe, Goldblume en ook weer Ttriticale. En wie hem vorig jaar meegemaakt heeft: we zullen ook niet ontkomen aan bezichtiging van de vlechtheggen!

Hoe organiseren we dit? Louis Dolmans en Ineke Berentschot staan elke woensdagavond vanaf 22 mei tot de oogst (begin augustus) om klokslag 19 uur bij het leslokaal van Doornik Natuurakkers. Niemand hoeft zich op te geven. We zien wel wie er is en we beginnen te wandelen. De ronde duurt ongeveer 90 minuten.
NB: bij regen gaat het niet door!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Wanneer? Elke woensdagavond vanaf 17 juni tot de oogst in augustus. Eerste wandeling: 17 juni. Laatste wandeling begin augustus. Houd dan zelf de website wiebaktmee  in de gaten.
Hoe laat? We starten om 19.00 uur met de wandeling. Graag op tijd aanwezig zijn.
Duur van de wandeling? Circa 90 minuten.
Waar? Startplaats is bij het Natuurleslokaal, midden op het terrein, aan de kant van de Waaldijk.
pomp en toilet en fietsen stallen? Bij het leslokaal staat een pomp met vers water. Er is een toilet. De fietsen kunnen in het afgesloten leslokaal gestald worden. 
Hoe daar te komen? Wie met de fiets vanuit Nijmegen komt kan het beste over de Waaldijk rijden. Het Leslokaal is te herkennen aan een stalen geraamte van het leslokaal. Als u dit ziet, kunt u even verderop de dijk af fietsen.
Uw auto kunt u kwijt op de twee parkeerplaatsen van Park Lingezegen. 
De eerste – vanaf Nijmegen gezien – is langs de Vossenpelsestraat, ter hoogte van de bushalte. Tussen Vossenpelsestraat (nummer 43, 6663 KG) en Vossenpelsestraat 40 (6681 KE). Loop van hieraf richting landhuis Doornik, ga bij de oprit van dit landhuis (rechts, met bomenrij) niet naar rechts (dus niet naar het zencentrum), maar sla het pad linksaf in (blauw bordje Doornik). Ga bij het koeienweilandje naar rechts, en u ziet ‘de schuur.’ (nu in de zomer omzoomd door bruidssluier). 
De tweede parkeerplaats bevindt zich naast Zandsestraat 5, 6681 KB. Loop van hieraf richting Waaldijk over het verharde pad. Vlak voor u op de Waaldijk bent, kunt u langs een graanakker lopen naar het beginpunt, ‘de schuur’. Of sla al eerder rechtsaf en dan bij het wilgenlaantje linksaf.
Vanaf beide parkeerplaatsen is het circa 15 minuten lopen – wie moet zoeken doet er langer over – dus zorg dat u op tijd parkeert.
Problemen? Bel 06 50667900 (Louis) of 06 22579886 (Ineke).
Hoe duur? De wandelingen kosten 2,50. Dit betaal je één keer; loop je vaker mee, dan hoef je geen duit meer in het zakje te doen (mag wel). De opbrengst gaat in z’n geheel naar het project: Toekomst zaaien.
Opgeven?  Hoeft niet.
Granenfoto’s? Vrij te gebruiken. Hier een link naar de foto’s
Mooie site van deelnemer Theo Rombout: graanenbrood
Informatie? Ineke tel. 0243237907, email i.berentschot@kpnplanet.nl of Louis, email l.dolmans@wxs.nl, kijk ook op de website wiebaktmee

p.s. Laarzen zijn erg handig, als de grond een beetje nat (en glibberig) is.

Kaart wordt geladen...

Meer zien van dit soort activiteiten respectievelijk meer zien van dit bedrijf of deze organisatie: