Walking in the grain

Doornik natuurakkers: Doornik 43, Bemmel
19/06/2019 : 19:00 -20:30

Graanwandelen op Doornik Natuurakkers

Op de biologisch-dynamische akkers staan: Sint Jansrogge, Ebner Spelt, Limburgse Risweit, Witte en Rode Emmer, Heliaros, spelt van Hoosterhuis, Wilhelminatarwe en Julianatarwe, Goldblume en ook weer Ttriticale. En wie hem vorig jaar meegemaakt heeft: we zullen ook niet ontkomen aan bezichtiging van de vlechtheggen!

Hoe organiseren we dit? Louis Dolmans en Ineke Berentschot staan elke woensdagavond vanaf 17 juni tot de oogst (begin augustus) om klokslag 19 uur bij het leslokaal van Doornik Natuurakkers. Niemand hoeft zich op te geven. We zien wel wie er is en we beginnen te wandelen. De ronde duurt ongeveer 90 minuten.
NB: bij regen gaat het niet door!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Wanneer? Elke woensdagavond vanaf 17 juni tot de oogst in augustus. Eerste wandeling: 17 juni. Laatste wandeling op 5 of 12 augustus. Houd na 5 augustus de website wiebaktmee  in de gaten.
Hoe laat? We starten om 19.00 uur met de wandeling. Graag op tijd aanwezig zijn.
Duur van de wandeling? Circa 90 minuten.
Waar? Startplaats is bij het Natuurleslokaal, midden op het terrein, aan de kant van de Waaldijk. Er staat een pomp met water.
Hoe daar te komen? Wie met de fiets vanuit Nijmegen komt kan het beste over de Waaldijk rijden. Het Leslokaal is te herkennen aan een stalen geraamte van het leslokaal. Als u dit ziet, kunt u even verderop de dijk af fietsen.
Uw auto kunt u kwijt op de Parkeerplaats van Park Lingezegen (onderdeel De Woerdt), hoek Vossenpelsestraat (nummer 43, 6663 KG) en de Doornik. Als u dan richting huize Doornik loopt – tipi’s – en, daar aangekomen linksaf slaat, dan ziet u het Natuurleslokaal al. Plusminus 10 minuten lopen.
Problemen? Bel 06 50667900 (Louis) of 06 22579886 (Ineke).
Hoe duur? De wandelingen kosten 2,50. Dit betaal je één keer; loop je vaker mee, dan hoef je geen duit meer in het zakje te doen (mag wel). De opbrengst gaat in z’n geheel naar het project: Toekomst zaaien.
Opgeven?  Hoeft niet.
Granenfoto’s? Vrij te gebruiken. Hier een link naar de foto’s
Mooie site van deelnemer Theo Rombout: graanenbrood
Informatie? Ineke tel. 0243237907, email i.berentschot@kpnplanet.nl of Louis, email l.dolmans@wxs.nl, kijk ook op de website wiebaktmee

p.s. Laarzen zijn erg handig, als de grond een beetje nat (en glibberig) is.

Kaart wordt geladen...

Meer zien van dit soort activiteiten respectievelijk meer zien van dit bedrijf of deze organisatie:
Translate »
Share This