Walking in the grain

Walking in the grain

Wanneer

03/07/2019    
19:00 - 20:30

Waar

Doornik natuurakkers
Doornik 43, Bemmel
Kaart wordt geladen...

Graanwandelen op Doornik Natuurakkers

NB: Vanaf 10 juni gaan we van start met anderhalve-meter-proof wandelingen.

Afspraken

1. we houden ons aan de anderhalve meter afstand (behalve wie ‘bij elkaar hoort’ uiteraard)

2. we gaan na afloop NIET brood eten en NIET appelsap drinken, jammer dan, volgend jaar weer. We gaan ook NIET een bijdrage geven voor stichting Zaadgoed. Zo hoeven we op geen enkele manier handcontact te hebben.

3. we starten bij het amfitheater, dichtbij de schuur en dichtbij de volkstuinen (nieuw complex, dit jaar begonnen). Bij het amfitheater is genoeg plaats voor iedereen om anderhalve meter aan te houden.

Wanneer zijn de graanwandelingen?
10, 17, 24, juni en 1, 8, 15, 22, 29 juli en misschien nog in augustus, tot het laatste graan geoogst is.

 

Op de biologisch-dynamische akkers staan: Sint Jansrogge, Ebner Spelt, Limburgse Risweit, Witte en Rode Emmer, Heliaros, spelt van Hoosterhuis, Wilhelminatarwe en Julianatarwe, Goldblume en ook weer Ttriticale. En wie hem vorig jaar meegemaakt heeft: we zullen ook niet ontkomen aan bezichtiging van de vlechtheggen!

Hoe organiseren we dit? Louis Dolmans en Ineke Berentschot staan elke woensdagavond vanaf 22 mei tot de oogst (begin augustus) om klokslag 19 uur bij het leslokaal van Doornik Natuurakkers. Niemand hoeft zich op te geven. We zien wel wie er is en we beginnen te wandelen. De ronde duurt ongeveer 90 minuten.
NB: bij regen gaat het niet door!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Wanneer? Elke woensdagavond vanaf 10 juni tot de oogst in augustus. Eerste wandeling: 10 juni. Laatste wandeling begin augustus. Houd dan zelf de website wiebaktmee  in de gaten.
Hoe laat? We starten om 19.00 uur met de wandeling. Graag op tijd aanwezig zijn.
Duur van de wandeling? Circa 90 minuten.
Waar? Startplaats is bij het Natuurleslokaal, midden op het terrein, aan de kant van de Waaldijk.
pomp en toilet en fietsen stallen? Bij het leslokaal staat een pomp met vers water. Er is een toilet. De fietsen kunnen in het afgesloten leslokaal gestald worden.
Hoe daar te komen? Houd vanaf de parkeerplaatsen het ‘leslokaal’ aan. Als je het niet meer weet, vraag dan aan iemand naar de volkstuinen, dat weet iedere wandelaar daar.
Wie met de fiets vanuit Nijmegen komt kan het beste over de Waaldijk rijden. Het Leslokaal is te herkennen aan een stalen geraamte van het leslokaal. Als u dit ziet, kunt u even verderop de dijk af fietsen.
Uw auto kunt u kwijt op de twee parkeerplaatsen van Park Lingezegen.
De eerste – vanaf Nijmegen gezien – is langs de Vossenpelsestraat, ter hoogte van de bushalte. Tussen Vossenpelsestraat (nummer 43, 6663 KG) en Vossenpelsestraat 40 (6681 KE). Loop van hieraf richting landhuis Doornik, ga bij de oprit van dit landhuis (rechts, met bomenrij) niet naar rechts (dus niet naar het zencentrum), maar sla het pad linksaf in (blauw bordje Doornik). Ga bij het koeienweilandje naar rechts, en u ziet ‘de schuur.’ (nu in de zomer omzoomd door bruidssluier).
De tweede parkeerplaats bevindt zich naast Zandsestraat 5, 6681 KB. Loop van hieraf richting Waaldijk over het verharde pad. Vlak voor u op de Waaldijk bent, kunt u langs een graanakker lopen naar het beginpunt, ‘de schuur’. Of sla al eerder rechtsaf en dan bij het wilgenlaantje linksaf.
Vanaf beide parkeerplaatsen is het circa 15 minuten lopen – wie moet zoeken doet er langer over – dus zorg dat u op tijd parkeert.

Let op. Het is altijd even zoeken voor wie voor de eerste keer komt. Kom dus op tijd, zodat we om 19 uur kunnen beginnen.
Mocht je onverhoopt verdwalen, je kunt bellen met Ineke 0622579886 of met Louis 0650667900
Hoe duur? gratis in 2020
Opgeven?  Hoeft niet.
Granenfoto’s? Vrij te gebruiken. Hier een link naar de foto’s
Mooie site van deelnemer Theo Rombout: graanenbrood
Informatie? Ineke tel. 0243237907, email i.berentschot@kpnplanet.nl of Louis, email l.dolmans@wxs.nl, kijk ook op de website wiebaktmee

p.s. Laarzen zijn erg handig, als de grond een beetje nat (en glibberig) is.