Wintermoestuinavonden 4: o.a. over slakken

Wanneer

13/03/2015    
19:30

Helaas: gaat niet door vanwege te weinig inschrijvingen tevoren

Meer weten is meer eten

Nog een paar weken, dan staat de lente alweer voor de deur!

In deze laatste winterweken kunnen we nog niet echt aan de slag in de tuin, dus dat geeft ons de gelegenheid om nog één Moestuin Winteravond voor dit seizoen te organiseren.

Als thema voor de laatste avond hebben we voor ‘slakken’ gekozen. Net als vele anderen hadden we vorige jaar heel veel van deze beestjes in onze tuin, ze aten veel van onze jonge plantjes op en wij wisten niet wat we eraan konden doen.

Karla Mulder van Eetbaar Nijmegen/Transition Town, heeft 3 leerlingen van de 5e klas technasium Mondial College, geinspireerd tot het onderzoeken van slakken. Zij waren op zoek naar een onderzoeksvraag waar zij een duurzame oplossing voor zouden kunnen bedenken. Ze hebben zich goed verdiept en zijn vervolgens gaan observeren en experimenteren met wat slakken nou echt lekker vinden en wat hen weerhoudt om iets op te eten.  Ze ontwierpen een flyer met tips: flyer 1-page-001

 

en een diervriendelijke slakkenval.

flyer 2-page-001

 

Op vrijdagavond 13 maart 2015 komt ze hierover vertellen. Kijk hier voor meer info over de eetbare tuin van Karla http://eetbaretuin-karla.blogspot.nl/

Wij stellen onze huiskamer open voor deze ontmoeting…met koffie, thee, taart en inspirerende mensen. Karla Mulder zal de avond inleiden, daarna is er volop ruimte om vragen te stellen en om samen ideeën, tips en ervaringen uit te wisselen

Vrijdagavond 13 maart 2015: slakken…

 

 

Om 19.30 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur beginnen we. Om de avond mogelijk te maken vragen we een kleine bijdrage van € 4.

Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje. Vanwege de beperkte ruimte in de huiskamer is er plek voor 8 tuiniers. Geef je dus gauw op…

We hopen je te zien!

Groene groetjes,

Jeanine en Bertine

wintermoestuinavond2

In de winter rust de moestuin. Dat geeft ons de tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen: hoe ging het zaaien, planten, groeien, oogsten? Wat ging er goed, wat kan er beter?

De winter biedt ook de mogelijkheid om vooruit te blikken op het volgende seizoen. Hoe kan je de ervaringen van het afgelopen moestuinjaar gebruiken in de komende lente? Hoe ga je jouw nieuwe ideeën zaaien en een goede voedingsbodem geven?

Ook wij vragen ons dat af. Wij zijn heel enthousiast over het moestuinieren en willen graag meer leren! Want door meer kennis kan je waarschijnlijk meer uit je tuin eten.

Wij hebben het idee dat er in en rond Nijmegen veel mensen zijn die ook met veel enthousiasme eetbaar tuinieren. En dat er dus ook heel veel kennis rondloopt… Zou het geen goed idee zijn om in de winter deze ‘groene mensen’ met elkaar in contact te brengen zodat we kunnen leren van elkaars ervaringen?

Fout: Contact formulier niet gevonden.