Zadenbeurs: doe dag

Wanneer

03/03/2013    
11:00 - 17:00

Waar

De Graafse hof
Monseigneur van Roosmalenplein 5213, 's-Hertogenbosch
Kaart wordt geladen...

Uit: http://www.aseed.net/new/nl/zaden/activiteiten/1111-march-2-3-2013-den-bosch-reclaim-the-seeds-weekend (link werkt niet meer)

Op zondag 3 maart zal er aandacht zijn voor lokale initiatieven en acties die stadslandbouw stimuleren. Ook in Den Bosch bestaat al een aantal stadstuinprojecten. Er wordt verzameld bij de Graafse Hof. Naast een aantal praktische workshops is deze doedag vooral bedoeld om met zijn allen aan de slag te gaan.

Locatie: De Graafse Hof, Mgr. van Roosmalenplein, Den Bosch, aanvang 11:00 (zowel locatie als tijden nog onder voorbehoud)

Reclaim the Seeds streeft naar het in standhouden van de diversiteit van voedselgewassen en wil tuinders en organisaties die zich hier mee bezig houden ondersteunen. Het gebruiken en verkopen van zelf overgehouden zaden gaat in tegen de EU-regelgeving die gebiedt dat alleen geregistreerde gewassen verhandeld mogen worden, waardoor traditionele en kleinschalig verbouwde gewassen van de markt verdwijnen. De zadenbeurs is een protest tegen multinationals die de zadenmarkt monopoliseren door steeds meer zadenbedrijven over te nemen en gewassen te patenteren. Deze en andere ontwikkelingen in de landbouw komen aan orde tijdens het workshop programma.

Terugblik op http://aseed.net/reclaim-the-seeds-2013/