Zadenbeurs: ruilen

Wanneer

02/03/2013    
11:00 - 17:00

Waar

De Reparatiestraat
Paardskerkhofweg 14, Den Bosch
Kaart wordt geladen...

Uit de website van Aseed

Er komt weer een Reclaim the Seeds weekend!

Op zaterdag 2 maart zal de zadenbeurs plaatsvinden in de ReparatieStraat in Den Bosch.

Hier kan iedereen weer zaden, knollen en stekjes ruilen, weggeven of eventueel verkopen. Ook zullen verschillende Franse, Duitse en Belgische organisaties die zijn gespecialiseerd in het in standhouden van bijzondere groente- en fruitsoorten zijn vertegenwoordigd. Daarnaast hebben we weer een programma met workshops en lezingen.

Kortom een dag met kennis, netwerk en materiaal op het gebied van stadslandbouw.
Meer informatie mbt. het programma vind je hier:
http://www.aseed.net/new/nl/zaden/activiteiten/1111-march-2-3-2013-den-bosch-reclaim-the-seeds-weekend (werkt niet meer)

Terugblik met foto’s op http://aseed.net/reclaim-the-seeds-2013/

Op zondag 3 maart zal er aandacht zijn voor lokale initiatieven en acties die stadslandbouw stimuleren. Ook in Den Bosch bestaat al een aantal stadstuinprojecten. Er wordt verzameld bij de Graafse Hof. Naast een aantal praktische workshops is deze doedag vooral bedoeld om met zijn allen aan de slag te gaan.

Het is een samenwerking tussen TT Den Bosch, Stichting Transfarmers en Reclaim the Seeds.

Ook kunnen we al vermelden dat de regionale afdeling van Velt in Nederland aanwezig zal zijn (http://www.velt.be/Joomla/index.php).

Adres: Tussen Paardskerkhofweg 14 & Parallelweg 30

Reclaim the Seeds streeft naar het in standhouden van de diversiteit van voedselgewassen en wil tuinders en organisaties die zich hier mee bezig houden ondersteunen. Het gebruiken en verkopen van zelf overgehouden zaden gaat in tegen de EU-regelgeving die gebiedt dat alleen geregistreerde gewassen verhandeld mogen worden, waardoor traditionele en kleinschalig verbouwde gewassen van de markt verdwijnen. De zadenbeurs is een protest tegen multinationals die de zadenmarkt monopoliseren door steeds meer zadenbedrijven over te nemen en gewassen te patenteren. Deze en andere ontwikkelingen in de landbouw komen aan orde tijdens het workshop programma.