ZOEM Nijmegen

ZOEM Nijmegen

Wanneer

14/04/2019    
14:00 - 17:00

Waar

Boomgaard Ressen
Woerdsestraat 9, Ressen
Kaart wordt geladen...

Bloeiende hoogstamboomgaard is paradijs voor bijen

Op zondagmiddag 14 april is iedereen welkom in de hoogstamboomgaard aan de Woerdsestraat 9 in Ressen. Met natuurkenners gaan we op zoek naar wilde bijen en andere insecten. Op het erf bouwen we insectenhotels en nestkasten voor vogels, onder het genot van een sapje uit eigen boomgaard. De toegang is gratis en de activiteiten zijn van 14 tot 17 uur. Tip: Kom op de fiets.

We doen mee met de Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt. Dit samenwerkingsverband van natuurorganisaties, waaronder IVN, roept iedereen op om in actie te komen voor de wilde bij. Je kunt de bijen tellen in je eigen tuin, maar je bent ook welkom in onze boomgaard.

De uitbundig bloeiende fruitbomen en kruiden trekken veel insecten aan. De boomgaard in Ressen wordt al 25 jaar biologisch beheerd zonder gif. Daarom is het een paradijs voor wilde bijen. De bijen bestuiven de bloemen. De insecten zijn weer voedsel voor vogels en zoogdieren. Deze voedselketen leidt tot een hoge biodiversiteit. Er leven bijvoorbeeld ook steenuilen en kerkuilen in de boomgaard.

Met de verkoop van het sap van de appels en de peren blijft de boomgaard in stand. Iedereen die het sap drinkt draagt ook bij aan het behoud van de biodiversiteit. Elke slok redt natuur. De wilde bijen zijn de natuurlijke ambassadeurs van het lokaal geproduceerde biologische Fluviussap. Kom kijken en help mee om de natuur te behouden.

www.bellefleurboomgaardbeheer.nl

Arno van der Kruis

info@bellefleurboomgaardbeheer.nl

tel: 0612619049