B&W op bezoek

Buurtmoestuin Eetbaar Grootstal was op dinsdag 4 juni een van de onderdelen van het wijkbezoek Grootstal door het college van B en W. Het thema was “Grootstal: een wijk in verandering”.
De fietstocht door de wijk ging dan ook langs een aantal interessante nieuwe ontwikkelingen. Waar de buurtmoestuin er natuurlijk één van is.
Het gezelschap verzamelde bij de kindcampus en na enkele toelichtingen door het college, wijkbeheerder en de wijkmanager fietsten we eerst naar de buurtmoestuin.
Daar vertelde Vera Ros in het kort iets over het ontstaan van de buurtmoestuin, waarom het zo succesvol initiatief is en natuurlijk over de enorme belangstelling hiervoor.
Daarna een korte rondleiding over de smalle paadjes in de tuin. Men was zeer te spreken over dit prachtige initiatief en de zichtbare resultaten.

Het was erg leuk om tijdens de fietstocht in gesprek te raken met de collegeleden, wijkmanager, wijkbeheerder en andere deelnemers en nog diverse vragen te kunnen beantwoorden. Zo hoorden we ook nog dat het idee voor een buurtmoestuin op dit terrein aan de Nieuwe Mollenhutseweg al eens eerder door wethouder Hannie Kunst was bedacht.

CAM00161CAM00165