Cursus composteren

Bij voldoende belangstelling start Philippe Jongeneel eind september/begin oktober 2013 weer een cursus composteren. Preciese data worden nog bekend gemaakt. Plaats: mogelijk de historische tuin, maar een andere plaats met vergelijkbare faciliteiten is ook mogelijk (overdekte verwarmde ruimte voor de theorie; compostmateriaal en ruimte voor een composthoop voor de praktijk)

In 2010 deed hij dat in 4 cursusmiddagen, elk van 13.00 – 16.00 uur: op de zaterdag, eens per maand in oktober, november, en december en nog een vierde in het voorjaar in overleg met de deelnemers.
De cursusprijs was toen € 50.

Doel van de cursus is om bezitters variërend van een grote tuin tot balkontuin een theoretisch en vooral praktische start te geven met composteren thuis.

Er komt een breed scala aan aspecten van compostbereiding aan de orde: het opzetten van een compostbak, het juiste gebruik van groenafval, een eventueel gebruik van meststoffen, het composteringsproces zelf (tijd, temperatuur, vochtigheid), gebruik van compost in tuin of bloembak, tot en met vraag en antwoord zodat iedere deelnemer met haar/zijn specifieke situatie geholpen wordt.

Philippe Jongeneel heeft een jarenlange ervaring als boer/tuinder en docent aan de tuinbouwschool. Hij gaf de cursus al eerder in 2010 en 2011.Hieronder een paar foto’s uit een eerdere cursus, die Karla Mulder van harte kan aanbevelen: erg fijne cursus, veel van geleerd; zowel heel praktisch als theoretisch. Philippe weet enorm veel; je kan hem echt alles vragen over composteren.