Expeditie tuinfruit in Nijmegen boven de Waal

In Nijmegen boven de Waal komen vele nieuwe mensen in nieuwe wijken te wonen. Stichting Co-bomen wil het deel van Nijmegen vergroenen met Betuwse fruitboompjes. Dat is waar onze actie Expeditie Tuinfruit toe bedoeld is. In 2016 mochten we al 200 boompjes weggeven, die overal in de tuinen zijn gepland. Zo zijn er elk jaar honderden boompjes in nieuwe tuinen in Nijmegen Noord geplant.

Voor 2021 zijn er 150 boompjes beschikbaar voor een vergoeding van €3,00 per stuk. Zodra we 150 inschrijvingen hebben ontvangen, is inschrijven niet meer mogelijk. We sluiten dan het digitale bestelformulier.

De Betuwe kent een rijke historie aan fruitteelt. Het gebied van Nijmegen boven de Waal diende decennia lang als voortuin voor de stad. Vanaf hier werden de vitaminerijke producten de Waal over gevaren naar de markt in de stad. Nu de nieuwbouw zorgt voor uitbreiding verdwijnt het groene karakter van Nijmegen-noord echter naar de achtergrond.
In het kader van het programma ‘Groen Verbindt’ van de gemeente Nijmegen mogen wij een impuls geven aan de vergroening. Middels Expeditie Tuinfruit kiezen we ervoor om kleine en halfstam fruitboompjes uit te geven van oude Betuwse rassen. Lekker, goed voor de bijen, en leuk om zelf te oogsten in eigen tuin!

Ben je woonachtig in Nijmegen boven de Waal? Zie je jezelf als nieuwe bewoner? Dan kun je intekenen op een eigen fruitboompje. Kies uit een appel, peer, pruim, kers, kweepeer of mispel. De Stichting ’t Olde Ras uit Doesburg maakt de selectie van rassen en is leverancier. Voorwaarde voor intekenen is, dat je het boompje zelf afhaalt op het Oogstfeest 7 november 2021 bij de Warmoes in Lent. We hopen op die dag het fruitseizoen te mogen vieren met een vuurtje, eten en drinken, muziek en gezelligheid. We nodigen alle partijen, bewoners en betrokkenen uit om mee te genieten.

Bestel je boompje hier: cobomen.nl     expeditietuinfruit