Hof Bredelaar gestart

Op pocketpark Bredelaar start dit voorjaar 2022 de zelfoogsttuin Hof Bredelaar. Inwoners uit de regio kunnen hier zelf biologisch geteelde groente en fruit oogsten. In voorgaande jaren werden de producten uit de tuin in een stalletje aan de weg verkocht.

Hof Bredelaar werkt via het ‘CSA’-model: ‘Community Supported Agriculture’, oftewel gemeenschapslandbouw. Het CSA-model werkt met deelnemers die ieder een ‘oogstaandeel’ kopen. Deelnemers mogen, wanneer het hen uitkomt, het hele seizoen in de tuin komen oogsten. Het seizoen duurt zo’n 26 weken: van ongeveer half mei tot half november.

Hof Bredelaar is een initiatief van Angelique van Doormalen en Floor van den Born. Beiden hebben ze van huis uit al groene vingers. Angelique heeft in het afgelopen jaar de cursus Agro-ecologie in praktijk op de Ommuurde Tuin in Renkum gevolgd en Floor heeft biodynamische landbouw gestudeerd aan de Warmonderhof. Samen gaan ze er hard aan werken om van Hof Bredelaar een biodiverse plek te maken waar de lekkerste groenten en fruit geoogst kunnen worden.

Angelique vertelt: „We gaan de tuin ontwikkelen in nauwe samenwerking met de natuur. We telen volledig biologisch met respect voor plant en dier en werken daarbij zoveel mogelijk handmatig en natuurinclusief.” Floor vult aan: “We willen een sociale onderneming zijn. De cliënten van de naastgelegen dagbestedingslocatie van Philadelphia helpen ons met allerlei werkzaamheden en we worden ook ondersteund door vrijwilligers.”

Hof Bredelaar start dit jaar voor het eerst, met een beperkt aantal deelnemers. Heb je zin om mee te pionieren als oogstaandeelhouder? Dan krijg je het komend seizoen een pionierskorting van 10% op je oogstaandeel.

Meer informatie: bredelaar.nl/zelfoogsttuin