Op 5 november kwamen we met ons 4en bij elkaar en het paste net in de keuken. Ieder had eigen ingrediënten meegenomen. M en S namen verse eitjes mee van eigen kippen, groenlof, hazelnoten, sterappels en stoofpeertjes (thuis al gekookt), J had groente ingemaakt en kiwibessenjam, ik had vooral verse sla, zoals winterpostelein, rucola, snijbiet, oost-indische kers; eeuwig moes en palmkool en chayote (smaakt beetje als komkommer) en walnoten.

De 5e persoon had de pompoensoep al thuis klaargemaakt.

We hadden een heerlijk 3 gangen diner met:

  • pompoensoep, zelfgebakken zuurdesem brood met kruidenkaas op zijn Romeins
  • groenterolletjes van eeuwig moes, vulling van al ingemaakte groentes (inspiratie
  • gevulde omelet
  • 3 salades (o.a. een bittere van groenlof met de sterappeltjes; en een met winterpostelein en rucola; en een met sinaasappel en chayote)
  • stoofpeertjes met kiwibessenjam toe

En namen ons voor het in het moeilijkste seizoen te herhalen: april. Dan groeit er nog net te weinig. Het wordt een uitdaging om dan waarschijnlijk met brandnetel en wilde sla aan verse groente te komen. We zullen dan ook zeker ingemaakte of ingevroren groentes meenemen.

Uitnodigen

Zo makkelijk kan het zijn: nodig mensen uit, prik een datum.

E-mail

Een week tevoren stuurde ik deze mail:
Komende maandag gaan we gezellig gezamenlijk vegetarisch koken en eten bij mij thuis (adres)  met zoveel mogelijk producten uit eigen tuin.

Doe je mee?

  • Bedenk graag welke biologische groente(s) en fruit je mee wil nemen.  
    Laat het mij 2 dagen tevoren weten via de mail.
  • Mochten 2 mensen dezelfde groentes in gedachten hebben, dan bied ik eventueel alternatieven. 
  • Kom om circa 17 uur naar mijn huis. Neem eventueel een schort mee en als je wilt, je eigen keukenmes.
  • Ik zorg dat alles klaar staat en vertel het plan. Ik ga mijn best doen om zowel soep, sla, hoofdgerecht als dessert hiervan te maken. Of 3 van de 4. Ook vul ik het aan met ingrediënten zoals misschien boekweit, vet, kruiden.
    Heb je zelf al een idee wat je klaar wil maken, dan houd ik daar rekening mee.
  • Dan gaan we groentes/fruit snijden en daarna gaan we koken.
  • Mocht je ‘s avonds nog plannen hebben, dan kan je daar gerust naar toe. Ik streef er naar om om half 8 klaar te zijn met zowel koken als eten.

    Neem gerust eens een groente mee die je nog niet kent of waarvan je niet goed weten hoe je er iets lekkers mee kan maken. In de try out leerden we de Yacon en de Kaki kennen.

Meer kookworkshop met groentes uit eigen tuin zie je op https://eetbaarnijmegen.nl/tuintips/eten-uit-eigen-tuin/

Translate »
Share This