Kookworkshops

In een kookworkshop ga je onder leiding van een kok aan de slag met zelf meegebrachte biologische groentes.
Bij voorkeur zij de groentes vers, maar je mag eventueel uitwijken naar diepvries of in blik of pot.
Uiterlijk 2 dagen tevoren laat je de kok weten wat je meeneemt, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.
Het wordt een gezellige en vooral lekkere maaltijd, die je hopelijk thuis ook inspireert tot het gebruiken van groentes.

Kies er één uit de agenda hiernaast en reserveer een plaats.

Groentes zijn gezond, zitten boordevol vitamines en mineralen. De een wat mer dan de ander. Daarom is het goed om te varieren met groentes. In een kookworkshop leer je hoe groentes zo kan klaarmaken dat ze ook lekker smaken.

 

Kookworkshops

Foodwatch schrijft: ‘ supermarkt bestaat uit omstreden ‘ultra processed foods

Uit het artikel: “Ultra-processed foods zijn voedingsmiddelen die hypersmakelijk en zelfs verslavend dan wel quasi-verslavend lekker zijn maar doorgaans een beperkte voedingswaarde hebben bij een relatief hoge energie-dichtheid. Ze missen essentiële voedingsstoffen als vitamines, mineralen en zijn ook vezelarm.”

Het is beter om vers voedsel te gebruiken bij het koken, hoe verser hoe beter. Soms kan je ook besluiten het rauw te gebruiken.

Hieronder een paar tips die je kunnen helpen zelf lekkere gerechten te maken van onbewerkte groentes. Ik ken zelf alleen de workshops van Dominique, maar ook de anderen zullen je zeker inspireren.

Sommige verzorgen ook catering en kunnen wat aanbieden voor groepen. Denk bij de prijzen aan circa 35 a 60 euro per persoon.

Ben ik nog een workshop of cursus aanbieder vergeten? Laat het me graag weten.