Foodwatch schrijft: ‘ supermarkt bestaat uit omstreden ‘ultra processed foods‘
Uit het artikel: “Ultra-processed foods zijn voedingsmiddelen die hypersmakelijk en zelfs verslavend dan wel quasi-verslavend lekker zijn maar doorgaans een beperkte voedingswaarde hebben bij een relatief hoge energie-dichtheid. Ze missen essentiële voedingsstoffen als vitamines, mineralen en zijn ook vezelarm.”
Het is beter om vers voedsel te gebruiken bij het koken, hoe verser hoe beter. Soms kan je ook besluiten het rauw te gebruiken.
Hieronder een paar tips die je kunnen helpen zelf lekkere gerechten te maken van onbewerkte groentes. Ik ken zelf alleen de workshops van Dominique, maar ook de anderen zullen je zeker inspireren.
- Doe eens mee aan een kookworkshop die je op een goede manier leert koken met (biologische) groentes. Zoals:
- Koken met Dominique (biologisch en vegetarisch) of alle op een rij op de agenda op eetbaar Nijmegen
- Kookcursus Nijmegen: : Je leert over ingrediënten, kook- en snijtechnieken en hoe je het qua timing allemaal op tijd op tafel zet.
- Eetverleden, groentes uit een ver verleden en vergeten groentes, centrum
- Kokkerelly, ook voor kleine groepen, 4 tot 6 personen, Leuvenbroek
- Koken aan de Waal, in Nijmegen-Lent
- bioCatootje in Groentenhof Poelen, Groesbeek
- kidsandcookingnijmegen.nl: voor kinderen, maar ook volwassenen, Hatert
- Suze kooktt: voor kinderen, De Smeltkroes, Waalbandijk, Nijmegen
- Crudo: rauw voedsel (max 42 graden), coaching, workshops en demonstraties, Nijmegen-centrum
- Of vier je verjaardag of bedrijfsuitje:
- Multiculturele gerechten in Nijmegen-centrum
- Kookstudio-nijmegen in Nijmegen-Hatert
- Kookers in Nijmegen of op locatie. Zie ook https://kookevenementen.nl/
- Uit-koken, Nijmegen Galgenveld
- Koken in de kas in Groessen
- Een verzamel site met culinaire kookworkshops voor groepen
- De Heische Hoeve, in Loosbroek, 40 km van Nijmegen: voor groepen, vooral wildplukken en buiten koken
- Kook studio75, in Wehl
Sommige verzorgen ook catering en kunnen wat aanbieden voor groepen. Denk bij de prijzen aan circa 35 a 60 euro per persoon.
Ben ik nog een workshop of cursus aanbieder vergeten? Laat het me graag weten.
Karla Mulder
Laatste berichten van Karla Mulder (toon alles)
- Inspiratie Den Haag - 3 juli 2022
- Andere prioriteiten en een opvolger voor Eetbaar Nijmegen - 22 september 2020
- Duurzaam je eten bereiden met Pierre Wind - 25 augustus 2020