Moerbeiplantsoen

Het Moerbeiplantsoen is een gemeente plantsoen gelegen tussen de Postweg en de Lijsterbesstraat in Nijmegen-Oost. Niet al te ver van de St.Maartenskliniek.
Begin 2009 hebben de buurtbewoners het onderhoud van de gemeente overgenomen. Ze hanteren het “Geur, kleur en smaak” idee. Bloemen, veel bloemen voor de kleur en de geur. En zaken als bramen, aardbeien, pruimen, enz, enz, voor de smaak. Natuurlijk kan een ieder, mits rijp, proeven van de smaak en dat gebeurt ook. Vaak zien ze buurtkinderen al bramen plukkend door het plantsoen lopen. Zo ondervinden ze aan den lijve dat eten niet in vacuumverpakte bakjes bij de supermarkt ligt.

Daarnaast hebben ze ook zaken als bijenhotels, vlinderkasten en dergelijke in het plantoen. Eén van de buurtbewoner is zelfs een (amateur)
kunstenaar en enkele van zijn creaties zijn in het plantsoen terug te vinden.

In de regel hebben ze iedere eerste zaterdag van de maand een zogenaamde Moerbeiplantsoen zaterdag. Iedereen die dat wil kan dan vanaf 14:00 uur meedoen met schoffelen, wieden, snoeien, al naar gelang wat nodig is. Vraag aan de aanwezige contactpersonen waar je mee kan helpen. Vrijwilligers die hun e-mail adres hebben gegeven krijgen enkele dagen van te voren hierover een reminder. Verder zijn er nog een aantal, wat fanatiekere, buurtbewoners die ook tussendoor werkzaamheden verrichten.


Foto’s 15 juni 2020


De titel boven het filmpje is misleidend, want Transition Town Nijmegen heeft het Moerbeiplantsoen slechts ontdekt, de plannen waren er zelfs al ruim voor de oprichting van Transition Town Nijmegen.
De boodschap past wel heel erg bij Transition Towns.

Vult u voor meer informatie onderstaand formulier in, dit gaat rechtstreeks naar de contactpersoon van het Moerbeiplantsoen.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email

    Uw vraag of opmerking