Nieuw: fietsroute langs 20 duurzame voedselproducenten rond Nijmegen

43 kilometer aan inspirerende locaties

Herenboeren Nijmegen heeft een fietsroute gemaakt langs inspirerende landbouw projecten. Van Landgoed Grootstal tot Doornik Natuurakkers tot EetMeerbosch en Waldboeren. Op elke locatie kun je een QR-code scannen, waarmee je op jouw telefoon een interview beluistert met de initiatiefnemer van die locatie. De totale route is 43 kilometer lang maar ook in kleinere delen op te knippen. Fietsers kunnen in eigen tijd en tempo ‘op excursie’ bij de duurzame telers en boeren. Kijk op eetbaarnijmegen.nl/fietsroute voor meer informatie en de kaart.

De coöperatie Herenboeren Nijmegen heeft voldoende aspirant leden om te kunnen starten. Er is echter nog geen locatie waar de boer(in) kan beginnen met het verbouwen van voedsel. De kartrekkers willen tot die tijd niet stil zitten en de toekomstige leden toch iets bieden. Met deze nieuwe route kunnen zij kennismaken met mooie duurzame landbouwprojecten.
Natuurlijk is deze route bestemd voor iederéén die op deze manier inspiratie wil opdoen over gezond voedsel produceren. 

Casper West, één van de aspirant leden van Herenboeren, kwam met het idee van deze fietsroute. Hij heeft samen met Roeland van Gent en Ruud Wenting de route uitgezet (zie de foto).
‘Het mooie was’, zegt West, ‘dat iedereen enthousiast reageerde op het voorstel om mee te doen. Ik heb de interviews afgenomen en met een professionele audio man gezorgd voor een inspirerend verhaal van 4 à 5 minuten per locatie’. 

Alle informatie over de route is te vinden op Eetbaar Nijmegen, het overkoepelende platform voor duurzame voedselinitiatieven. Veel fietsplezier!

Klik hier om naar de fietsroute te gaan