Nieuwsbrief no. 9, maart 2013

Beste geinteresseerde in Eetbaar Nijmegen,

  Na anderhalve maand wervelwind Johann Winterhager, stagiair Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) aan de HAN, is er al veel gerealiseerd: de website eetbaarnijmegen en pr zijn verbeterd; er zijn nieuwe spelregels voor de permablitzes.
  Alle aandacht gaat nu naar de organisatie van de publieksdag stadslandbouw voor Nijmegen op 27 april. We noemden het Moestuin manifestatie.
In de ochtend komen er vijf fietstochten en een wandeling in delen van Nijmegen langs buurttuinen, eetbare stadstuinen, deelgenoten tuinen ed. Overdag een plukwandeling in de ooijpolder: wilde planten plukken en later opeten in soep en sla; tevens kinderactiviteiten bij Struin.
‘s middags een paar workshops en lezingen; vanaf 4 uur een bijeenkomst voor iedereen in het Groene Hert met hapjes en drankjes; van 5 tot 6: presentaties door o.a. de gemeente rondom het thema buurtmoestuinen. Zie voor een voorlopig programma: https://eetbaarnijmegen.nl/publieksdag-stadslandbouw/ Wie wil aanhaken met een workshop in de middag: daar is nog ruimte voor.
 vrijwilliger_gevraagd  Om het event te realiseren hebben wij hulp van vrijwilligers hard nodig. Vind jij het leuk om ‘s ochtends een excursie door de wijk te begeleiden of wil je liever hand- en spandiensten gedurende de dag verrichten zoals op- en afbouw, techniek, documentatie en dergelijke? Je kunt ook kinderactiviteiten op BSO STRUIN begeleiden. Het is allemaal welkom en we horen het graag. Lees meer
  Tip: Een variant op de kruidenspiraal: sleutelgat-tuin: met compostmand in het midden
https://eetbaarnijmegen.nl/sleutelgat-tuinen/
  4 permablitzes gepland! 5 april, 14 april, 28 april en 2 juni: Wil je ook meedoen als vrijwilliger of wil je een permablitz-actie?
Kijk op: https://eetbaarnijmegen.nl/meedoen/ik-wil-graag-een-eetbare-stadstuin/
In de rechterkolom bovenaan vind je de geplande acties. Je kan je voor sommige nog opgeven.
We werken niet meer met de datumprikker, in plaats daarvan met oproepjes via de mailinglijst, de nieuwsbrief, facebook en twitter.

Agenda:

  • 4 mei: Historische tuin lent: lentemarkt
  • (bijna) elke zaterdag in de zomermaanden vanaf 4 mei: workshop kruiden in de stadskruidentuin
  • 26 mei: plantenmarkt op het Limos terrein. Eetbaar Nijmegen zal er weer staan met eetbare planten.

Voor de publieksdag stadslandbouw op 27 april zijn we nog op zoek naar:

  • iemand met een volkstuin in de Kopse Hof of in Hatert. Zodat we deze 2 tuinen  mee kunnen nemen in de fietsroutes. Hij/zij zou gedurende maximaal een half uurtje ‘s ochtends iets over een van deze volkstuinen moeten vertellen aan een groepje van 15 fietsers.
  • Vertel het door dat dit een bijzondere dag gaat worden; schrijf je vast in voor een fietstocht, wandeling; de plukwandeling en ook als je je kind een eetbare-natuurdag bij Struin gunt…