Plukroute door Dukenburg

Het afgelopen jaar is het idee ontstaan om in Nijmegen een plukroute aan te leggen. Een eetbare wandeling door openbaar groen waar iedereen welkom is om te leren en te proeven. Dit is een route waarin je je van groene plek naar groene plek kan begeven van enkel eetbare, meerjarige gewassen. Maar het betreft niet enkel peren en appelbomen, maar ook de besjes van de olijfwilg, de blaadjes van de Chinese mahonie, of de vruchten van de Nashipeer.

Initiatiefnemer Marijn van Klingeren ging hierover in gesprek met de gemeente en de wijkregisseur van Dukenburg en kwam uit bij de wijk de Meijhorst. Een prachtige diverse wijk en een wijk met veel potentie om de leefbaarheid, cohesie en de biodiversiteit te vergroten.

Momenteel staat dit project op nijmegen.mijnwijkplan.nl en kunnen bewoners hun stem laten horen over dit plan. De plannen worden verder uitgewerkt en er wordt gekeken naar manieren om subsidie te krijgen voor dit project.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, stuur dan een mail naar plukroutenijmegen@gmail.com. Zie ook plukroute.nl voor eerdere plukroutes in het land.