Publieksdag stadslandbouw 6 juni

Nog ruim een week te gaan en we zijn er klaar voor!
We hebben geflyerd op de zaterdagmarkt en flyers op handige plaatsen achter mogen laten; onder andere liggen ze in het stadhuis, de Klinker, de bibliotheek, wijkcentra.

programmaboekjeWe maakten een inspirerend programmaboekje, dat voor 1 euro te koop is bij o.a Dekker van de Vegt, Thiemeloods, Stadskruidentuin en in diverse wijken in Nijmegen; ook in Beek. Het boekje is ook als download te koop.
Er is al één excursie volgeboekt: “Op zoek naar eetbare en geneeskrachtige wilde kruiden en groenten” in Neerbosch Oost; de excursie langs voedselbossen is bijna vol.
Het is mogelijk 2 excursies te volgen; sommige zijn ‘s ochtends sommige ‘s middags. Heb je geen tijd, maar wil je wel een indruk?
Kom dan naar de afsluitende borrel om 16 uur in Landgoed Grootstal.

Het is misschien lastig een goede keuze te maken. Vraag jezelf af waar je interesse ligt:


Ben je geinteresseerd in moestuinieren? Het zelf verbouwen van je groente, in eigen tuin?

 • je kan particuliere tuinen bekijken en inspiratie opdoen:
  • Nijmegen Oost, tuin Jeannette: in deze fietsroute bezoek je een mooie, kleine particuliere tuin met kasje. Jeannette heeft jarenlang ervaring en verbouwt groente en fruit in haar achtertuin
  • Tuin van Rob en Wendy van Koken aan de Waal: Lent, rondleiding: moestuin met kweekkas, een bos-snoep-tuin in wording, theetuin en een kruidentuin met kruidenwiel.
  • wandeling door de benedenstad: hierin zit één kleine particuliere tuin met kippen
 • je kan leren hoe je de grond verbetert met compost op de Compostroute: een fietsroute langs diverse compostsystemen: gebruik je eigen keukenafval en verrijk de grond met compost (NB: de tuin van Jeannette zit ook in deze route)
 • Wil je meer doen met kruiden? Er zijn 2 praktische workshops:
 • Meer eten uit eigen tuin, ook onkruid? Wil je praktische plantenkennis opdoen? Doe dan de plukwandeling in Lent of als gezin de workshop eetbare wilde planten voor gezinnen van Struin
 • Meer kennis opdoen over biodiversiteit (Hazenkamp): aandacht voor planten en dieren. Eetbare planten in het wild en “stadstuinplanten” in de natuur.

Ben je betrokken bij een buurtmoestuin of zou je er een willen opstarten?

 • Neem een kijkje bij andere buurtmoestuinen. Bij iedere buurtmoestuin vertelt een betrokkene het verhaal en kan je jouw vragen stellen.
 • Ga naar de presentatie van Jolande Spierings over het gemeentelijk beleid, Landgoed grootstal

Wil je meer weten over voedselbossen/permacultuur?


Meer doen met groente en kruiden?


Wil je meer zien en horen van de bedrijven/stichtingen die groente en fruit verbouwen ten behoeve van de stedelingen?


Wil je (je) kinderen laten zien/meemaken wat er komt kijken bij het verbouwen van voedsel? (schooltuinen); Wat er eetbaar is de natuur?


We hopen dat het hiermee iets makkelijekr wordt een keuze te maken; wacht niet te lang; vol=vol